hit counter
header

Met fitness afvallen | Spieren trainen, snel gewicht verliezen

Wil jij met fitness afvallen?

Ik ken heel veel mensen met een fitnessabonnement. Ik ken heel weinig mensen die regelmatig gebruik maken van hun abonnement. Het is het grote probleem met fitness. Tenzij je met een personal coach van 2 bij 2 gaat werken, dan wordt de verleiding te groot om lekker thuis op de bank te blijven zitten.

Het is een nieuwe gewoonte die te vrijblijvend is, en daardoor bijna nooit een gewoonte wordt voor afvallers. Ik ga jou echter overhalen om toch te beginnen met het uitvoeren van fitness. Afvallen gaat namelijk veel sneller door het wekelijks uitvoeren van een aantal oefeningen.

De logica is heel simpel: meer spieren, meer calorieverbranding

Fitness: afvallen op een individuele en actieve manier

Hou jij van lekker (veel) eten? Alleen baal jij van de nadelen die kleven aan de kilo’s die jij het liefst per dag zou eten? In dat geval moet jij overwegen om serieus te gaan fitnessen.

Al bijna 10 jaar geleden kwam de hype uit Amerika overwaaien naar Nederland. In Nederland liep iedereen nog hard en zaten mensen op teamsporten. Fitness gaf echter een nieuwe dimensie aan de individuele sport.

Mannen en vrouwen van elke leeftijdsgroep begonnen zich in te schrijven voor fitness. In het begin nog minimaal 45 euro per maand; nu al uit te voeren voor een tientje. Onbeperkt fitnessen. Elk moment van de dag, wanneer jij dat wilt. Ideaal!

De voordelen van deze individuele sport:

  • Op elk moment van de dag uit te voeren
  • Verschillende disciplines mogelijk (duur-, interval- en krachtsporten)
  • Goedkoop
  • Vaak ook heel sociaal
Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Fitness + afvallen: een gouden combinatie

Fitness en afvallen lijken op het eerste ogenblik niet een gouden combinatie. Indien je spieren traint, dan wordt je sterker, heb je meer honger en wordt je lichaamsgewicht zwaarder. Dit klopt tot op zekere hoogte.

Als je begint met fitness, dan is het aannemelijk dat je zwaarder wordt op de weegschaal. Door de activiteit verbrand je echter ook vet. Als je overgewicht hebt, dan wil je juist vet verbranden!

Na een eerste periode, zul je merken dat je lichaamsgewicht sneller gaat afnemen. Doordat je spieren ontwikkelt, gaat je calorieverbruik drastisch omhoog. Spieren vragen om calorieën!

Meer spiermassa ontwikkelen is de perfecte optie om meer calorietjes te verbranden. Spieren verbranden 90% meer calorieën dan vet (Ja! Vet verbrandt ook calorieën).

Door 1 kilo extra spiermassa kan het lichaam vaak al honderd calorieën per dag extra verbruiken!

Lekker extra eten dus. Let op! Wel de juiste voeding!

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Begin met fitness! Afvallen met deze 4 tips!

1. Wanneer jij wilt beginnen met afvallen door te fitnessen, dan is het verstandig om alle spiergroepen te trainen. Natuurlijk kun je extra aandacht schenken aan je buik of je armen, maar om snel resultaat te boeken; dan moet je alles trainen.

Het is namelijk niet mogelijk om elke dag dezelfde spieren te trainen. Door af te wisselen ontwikkel je een sterk lichaam op alle punten en kan je veel spiermassa ontwikkelen. Zoals jij net gezien hebt: spiermassa is afvallen.

2. Nog voordat je gaat beginnen wil ik je wijzen op een veelgehoorde aanname. Ik hoor regelmatig dat mensen de volgende zin uiten: ‘ik wil niet te gespierd worden’. Onzin! Met normale krachttraining – zonder steroïde – zul jij NOOIT te gespierd worden. Het is zo simpel. Dit geldt ook voor vrouwen!

3. Het is niet moeilijk om een schema te ontwikkelen voor jezelf. Het internet staat vol met fitnessschema’s, maar de instructeur van de sportschool kan je ook helpen met een helder schema.

4. Start niet te intensief. Blessures liggen altijd op de loer voor sporters die te hard van stapel lopen. Bouw de intensiteit elke week iets op. Sport verantwoord!

Lees het e-boek voor meer informatie over fitness en afvallen

Vond je dit artikel nuttig? In dat geval wil ik het e-boek Vet Verbrand Geheimen aanraden. Dit digitale boek staat vol met nuttige tips en trucs om blijvend en gezond af te vallen. Het boek geeft jou meer informatie over gezonde voeding en de beste sporten om snel gewicht te verliezen.

Klik hier voor meer informatie:

Vond je dit artikel interessant en hulpvol? Verleen ons dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *