web analytics
header

Wat is een crashdieet?

Als je een crashdieet volgt eet je op een dag minder dan het menselijk lichaam eigenlijk nodig heeft. Door een crashdieet te volgen, val je op korter tijd zeer veel af, maar krijg je ook te weinig noodzakelijke voedingsstoffen binnen.

Bij een calorie-inname van minder dan 1300 calorieën per dag kunnen we gerust van een crashdieet spreken. Een volwassen man heeft ongeveer 2650 calorieën nodig, een vrouw ongeveer 2000.

Gevolgen

Je lichaam zal denken dat je een soort winterslaap gaat doen en zal vanzelf overschakelen naar ‘noodtoestand’. Je metabolisme (stofwisseling) zal op een lager pitje draaien om zo minder energie te verbruiken. Het lichaam zal de spiermassa aanspreken om zo extra energie te verkrijgen en het voedsel dat je toch binnenkrijgt opslaan als vetreserves.

Na het crashdieet zul je waarschijnlijk heel wat kilo’s kwijt zijn. Je zult spiermassa verloren hebben maar het vetvolume zal gelijk gebleven zijn. Als je terug meer gaat eten, zal je lichaam gaan ‘hamsteren’ voor het geval het weer met een ‘noodtoestand’ te maken krijgt. Zo kom je na het dieet in sneltempo weer bij. Dit noemen we het jojo-effect.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Verantwoord diëten

Een crashdieet kun je alleen op een verantwoorde manier volgen als je het niet te lang volgt en ervoor zorgt dat je de noodzakelijk voedingsstoffen binnenkrijgt. Je kunt je voeding altijd aanvullen met supplementen. Na het dieet moet je ervoor uitkijken dat je niet in je oude eetpatroon hervalt, anders vliegen de kilo’s er zo weer aan! Dat noemen we het ‘jojo-effect’. Daarom is het aan te raden over een langere periode op een rustig tempo af te vallen in plaats van in een keer alle kilo’s te willen kwijtspelen.

Voorbeelden

Voorbeelden van crashdiëten zijn: Sonja Bakker-dieet, ziekenhuisdieet, koolsoepdieet, sapdieet, fruitdieet, broodwisseldieet, enz.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met HappyHealthy Premium

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt wordt aan de hand genomen en zal week bij week digitaal worden bijgestaan je levensstijl zo te veranderen dat je gezond en slank zal zijn.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, exclusieve video’s, content, tools en nog veel meer.

Op dit moment kan je het één maand voor één euro uitproberen. Ontdek nu zijn beste en effectiefste tips:

HappyHealthy Premium Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op Wat is een crashdieet?

  • Michiels zegt:

    Wil zo snel mogelijk afvallen, ben het beu van mijn man te moeten horen dat ik te dik ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *