web analytics
header

Wat zijn maaltijdvervangers?

Maaltijdvervangers zijn ‘voedingskundig complete producten voor gewichtsbeheersing’. Meestal bestaan de producten uit shakes, soepen of repen die de nodige voedingsstoffen bevatten. Maaltijdvervangers zijn caloriearm en worden in plaats van de ‘gewone maaltijd’ genuttigd.

Samenstelling

Maaltijdvervangers leveren alle eiwitten, vitaminen en mineralen en zorgen daarbij voor een vol gevoel. Met behulp van maaltijdvervangers kun je erg snel veel afvallen.

Je kunt maaltijdvervangers kopen om een maaltijd per dag te vervangen, maar je kunt ook kiezen voor een hele maaltijdkuur die de maaltijden van een dag vervangt. De samenstelling van de maaltijdvervangers moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moeten ze minstens tussen de 200 en 400 kcal leveren. Het etiket moet de vermelding ‘maaltijdvervangend product voor gewichtsbeheersing’ dragen.

Volgens de Europese wetgeving moeten de maaltijdkuren (dagrantsoenvervangers) minstens 800 kcal per dag leveren. Deze maaltijdkuren mag je nooit voor langere periodes nemen.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Voordelen en nadelen

Over het algemeen leveren maaltijdvervangers goede resultaten, maar de kans is groot dat je na de kuur in je oude eetpatroon hervalt en de verloren kilo’s er snel weer aankomen.

Daarbij komt nog dat maaltijdvervangers vaak erg duur zijn en je bovendien een minder vol gevoel leveren. Een kuur is ook niet gemakkelijk vol te houden. Terwijl anderen gezellig eten, moet jij het stellen met een shake of een reep.

Gebruik

Als je een of twee maaltijden vervangt door een maaltijdvervanger, moeten de andere maaltijden en tussendoortjes evenwichtig worden samengesteld. Kies voor veel groenten en fruit, volkoren producten en magere zuivelproducten.

Maaltijdvervangers gebruik je best onder begeleiding van een diëtist of arts. Na het gebruik moet je immers overschakelen op een gezond en gevarieerd dieet.

Maaltijdvervangers kun je kopen in apotheken, warenhuizen, fitnesscentra, diëtisten en via internet.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met HappyHealthy Premium

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt wordt aan de hand genomen en zal week bij week digitaal worden bijgestaan je levensstijl zo te veranderen dat je gezond en slank zal zijn.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, exclusieve video’s, content, tools en nog veel meer.

Op dit moment kan je het één maand voor één euro uitproberen. Ontdek nu zijn beste en effectiefste tips:

HappyHealthy Premium Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *