hit counter
header

Wat is cholesterol?

Cholesterol is een soort vet. Het wordt ook wel lipide genoemd. Het vet reist door de bloedstroom. Het wordt aangemaakt in de lever en daarnaast krijgen we het ook binnen via het eten dat we binnen krijgen. Het vervelende van deze vet is dat het zich kan hechten aan de wanden van slagaders zoals bijvoorbeeld de kransslagaders die belangrijk zijn voor de toevoer van het bloed naar het hart.

Je hoort mensen wel eens zeggen dat ze een hoog cholesterol hebben. Het is makkelijk om deze zin uit te spreken, maar helaas is het probleem wat complexer. Het hebben in het lichaam is namelijk niet erg, maar is afhankelijk van het soort dat zich in het lichaam bevindt. Om de vraag wat is cholesterol goed te kunnen beantwoorden, is het van groot belang dat we weten wat schadelijke vetten zijn.

LDL-C

Een voorbeeld van slechte vorm is de LDL-C. Zodra de waarde hiervan in het bloed stijgt, zal ook automatisch de kans op hart-en vaatziekten stijgen. Daarom is het altijd belangrijk dat je laat vaststellen wat voor soort je in je bloed hebt en wat de hoogte of de waarde hiervan is. Vervolgens is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze waarde niet verder stijgt en het liefst helemaal afneemt. Samen met een arts kun je ervoor zorgen dat de waarde van het cholesterol weer helemaal onder controle komt.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Weet wat je eet

Je hebt een grote invloed die je kan uitoefenen om de slechte vetten in het lichaam af te breken of helemaal niet voor te laten komen. Het is dus belangrijk dat je weet wat je eet. Heel veel slechte vetten krijgen we binnen door middel van het voedsel dat we tot ons nemen. De waardes van de slechte vetten kunnen zich gaan opstapelen in het bloed, gaan verkleven aan de wanden van de (slag)aders en ervoor zorgen dat dit nadelige gevolgen heeft voor het lichaam.

Daarom is het dus erg belangrijk dat je bewust omgaat met het eten en dan ook goed rekening houd met je lichaam. Door gezonde voeding naar binnen te krijgen, veel fruit en groeten te eten, maar ook voldoende te drinken, kun je ervoor zorgen dat je lichaam goed op peil wordt gehouden en de slechte vetten haast geen kans hebben. Het is dan niet gezegd dat je niet moet gaan genieten van al het lekkers dat je kan eten, maar zolang je deze voedingsmiddelen met mate nuttigt, heeft je lichaam de kans om de vetten op een natuurlijke en normale manier af te breken.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Het risico van hart-en vaatziekten

Als mensen voornamelijk ervoor kiezen om ongezond te eten en geen rekening te houden met de soorten vetten die ze naar binnen krijgen, dan is de kans erg groot aanwezig dat er hart-en vaatziekten kunnen ontstaan. Hieronder worden verstaan alle ziekten die te maken hebben met het hart en de vaten in ons lichaam.

Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een hartaanval of aan ader problemen, maar ook aan een beroerte. Dit soort ziektes worden voornamelijk veroorzaakt door het gebrek aan gezonde voeding en de oorzaak is vaak te vinden in ongezonde vetten die zich hebben gestapeld in het bloed. Natuurlijk spelen erfelijke oorzaken en natuurlijke oorzaken ook een rol, maar invloed kunnen we uitoefenen door goed voor ons lichaam te zorgen en de schadelijke vetten achterwege te laten. Met schadelijke vetten worden voornamelijk verzadigde vetten bedoeld.

Deze vetten hebben de eigenschap dat deze makkelijk aan de wanden van de vaten blijven plakken en waarbij het lichaam moeite heeft om deze vetten goed weg te werken.

Zorg goed voor je lichaam en beweeg voldoende en eet gezond. Door dit toe te passen kun je ervoor zorgen dat je lichaam gezond is en dat schadelijke vetten geen kans hebben in je lichaam.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *