hit counter
header

Alles Wat Je Moet Weten over het Ziekenhuis Dieet

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende diëten beschikbaar. Ieder dieet werkt net wat anders en heeft een ander effect. Elk dieet heeft zijn voor en nadelen waar je rekening mee moet houden. Sommigen zorgen voor een blijvend resultaat en anderen focussen juist op zoveel mogelijk kilo’s afvallen in een korte tijd.

Misschien wel de snelste manier om veel kilo’s kwijt te raken is het ziekenhuis dieet. Dit dieet is zorgt voor extreme resultaten en wordt in sommige gevallen aangeraden door dokters en artsen.
Toch zijn er veel vraagtekens rondom het ziekenhuisdieet. Om die reden hebben wij alle informatie op een rijtje gezet zodat jij echt alles te weten kan komen over dit dieet, de voordelen en natuurlijk de gevaren.

Wat is het ziekenhuis dieet?

Wanneer patiënten onder het mes moeten, moeten ze in goede lichamelijke conditie verkeren. Dit betekent dat ze bijvoorbeeld niet te zwaar mogen zijn. Wanneer een patiënt zwaar overgewicht is kan hij voor zijn eigen veiligheid niet geopereerd worden. Niet alleen tijdens de operatie kan dit gevaarlijk zijn, ook de kans op revalidatie wordt aanzienlijk lager wanneer een persoon overgewicht heeft. Een gezond lichaam herstelt zich immers beter dan een ongezond lichaam.

Om die reden worden sommige patiënten op een speciaal dieet gezet waarmee ze in een hele korte tijd veel gewicht kunnen verliezen. Op die manier kunnen ze alsnog onder het mes om vervolgens daarna veilig te herstellen.
Dit dieet heeft dan ook de toepasselijke bijnaam “het ziekenhuis dieet”. Er zijn maar weinig andere diëten die zoveel gewicht in zo weinig tijd kunnen verliezen.
Tegenwoordig is dit dieet niet alleen populair onder patiënten. Vanwege het snelle resultaat is dit dieet ook erg populair onder de gewone mens die snel af wil vallen.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Wat doet het ziekenhuis dieet?

Het ziekenhuis dieet valt onder de categorie van crash diëten. Dit betekent dat je in dit dieet heel weinig calorieën neemt. Hierdoor krijgt je lichaam weinig voedingsstoffen binnen en moet het zijn eigen vet gebruiken om genoeg energie te krijgen.
Dit is in essentie wat elk dieet doet. Het bijzondere aan het ziekenhuis dieet is dat dit tot het extreme gaat. Je neemt dermate weinig voeding in dat er echt heel veel vet wordt verbrand.

Als resultaat is het dan ook goed mogelijk om meerdere kilo’s in een week af te vallen. Afhankelijk van hoever je in je dieet bent en hoe zwaar je bent in het begin is het goed mogelijk om 5 kilo in 1 week tijd te verliezen.
Het is hier wel belangrijk dat de voeding die je binnenkrijgt in zijn geheel gezond is. Immers heeft jouw lichaam wel dagelijks zijn hoeveelheid vitaminen en mineralen nodig, en bijvoorbeeld ook wat eiwitten, een beetje koolhydraten en natuurlijk wat gezonde vetten.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Voor wie is het ziekenhuis dieet bedoelt?

Zoals eerder gezegd is het ziekenhuis dieet oorspronkelijk ontworpen om ziekenhuispatiënten die zwaar overgewicht hebben, snel naar een veilig gewicht krijgen. Tegenwoordig wordt dit dieet dus ook veel gebruikt voor normale mensen om snel naar een gezond en prettig gewicht te gaan. Veel van deze personen hebben een vorm van overgewicht. Het ziekenhuis dieet heeft echter ook gevaren waardoor het voor sommige mensen erg moeilijk kan zijn.

Ben je maar een klein beetje overgewicht, dan is een crashdieet zoals het ziekenhuis dieet meestal niet nodig. Ben je zwaar overgewicht dan is het ziekenhuis dieet misschien iets wat aan de heftige kant om mee te beginnen. Toch kan iedereen het ziekenhuis dieet proberen. Het is een zwaar dieet wat moeilijk is om vol te houden, het resultaat spreekt echter voor zich.
Om de vraag te beantwoorden kunnen we het eigenlijk heel makkelijk samenvatten.

Het ziekenhuis dieet is geschikt voor mensen die van doorzetten weten. Je zal jezelf mentaal tot het uiterste moeten duwen om dit vol te kunnen houden. De weken waarin je dit dieet volgt zullen afzien worden, vooral in het begin. Maar als je eenmaal het ritme te pakken hebt en het eten vol kan houden, dan zullen de kilo’s er elke week bijna letterlijke afvliegen.

Wat zijn de gevaren van het ziekenhuis dieet?

Een crashdieet heeft verschillende gevaren. Het ziekenhuisdieet is hierin niet anders. Sterker nog, juist dit ziekenhuis dieet heeft meerdere gevaren omdat het een redelijk extreem dieet is. Het is slim om voordat je met dit dieet begint contact op te nemen met jouw huisarts of diëtist.
Belangrijk is om te weten dat ieder lichaam anders is. Hierdoor heeft een dieet zoals het ziekenhuis dieet andere resultaten voor jou dan voor een ander willekeurig persoon. Jij kan het bijvoorbeeld makkelijker hebben om kleinere porties te eten terwijl een ander dat niet kan.

Een groot gevaar van het ziekenhuisdieet is dat je te weinig energie binnenkrijgt. Koolhydraten en suikers zorgen er misschien wel voor dat je veel vet op jouw lichaam ontwikkelt, ze hebben ook een belangrijke rol in jouw lichaam. Suikers en koolhydraten zijn namelijk de brandstof van jouw lichaam. Deze stoffen zorgen voor jouw energie en motivatie. Om die reden hebben sportdrankjes vaak ook veel snelle suikers die door het lichaam opgenomen kunnen worden voor directe energie.
Mensen die het ziekenhuis dieet volgen kunnen hier dan ook te weinig van binnen krijgen.

Je gebruikt namelijk het vet op jouw lichaam om deze energie aan jouw lichaam te geven. Als jouw lichaam gewend is aan een grote hoeveelheid suiker en koolhydraten per dag en je gaat ineens over op een crashdieet zoals het ziekenhuis dieet, dan zal jouw lichaam jou tegenwerken.

Veel mensen hebben dan ook last van weinig energie en fut, en zijn vaak erg moe tijdens het ziekenhuis dieet. Zodra je op een ziekenhuisbed ligt is dit niet erg, dan kan je veel slapen op een dag. Maar als je het ziekenhuis dieet volgt met een normaal leven, dan zal je voor veel dingen niet genoeg energie hebben.

Daarnaast kan jouw lichaam zich ook op andere manieren verzetten tegen een crashdieet. Mensen die het ziekenhuis dieet volgen kunnen last krijgen van hoofdpijn, buikpijn, last van de darmen en natuurlijk diarree. Dit heeft alles te maken met het feit dat jouw lichaam gewend is aan een bepaalde hoeveelheid eten per dag, niet alleen mentaal maar ook fysiek. Is het verschil in eten tussen het ziekenhuis dieet en jouw normale eetpatroon te veel om in één keer te overbruggen, dan is het aan te raden om eerst een ander dieet te volgen.

Een ander slim idee is om gedurende 2 weken eerst jouw eetpatroon omlaag te brengen. Eet je elke dag bijvoorbeeld 4 boterhammen als lunch, breng dit dan langzaam terug naar 1 tot 2 boterhammen per dag. Doe dit voor iedere maaltijd die je dagelijks eet en je zult merken dat een ziekenhuis dieet een stuk makkelijker zal gaan.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *