hit counter
header

Wat is een gastric bypass?

Een gastric bypass of maagomleiding is een chirurgische ingreep die vaak gebruikt wordt voor de behandeling van morbide obesitas oftewel ziekelijke zwaarlijvigheid. Het is de bedoeling om via de ingreep de voedselinname sterk te beperken.

Operatie

Bij een gastric bypass wordt er een maagzakje of voormaag van ongeveer 15 ml gemaakt, dat volledig gescheiden is van de rest van de maag. Dit voorzakje wordt met nietjes gesloten.

Vervolgens kort de chirurg de dunne darm in. De dunne darm wordt doorgesneden, waarna het onderste deel verbonden wordt met het maagzakje. Op deze manier worden de maag en de twaalfvingerige darm (het voorste gedeelte van de dunne darm) overbrugd of gebypassed, zodat hier geen voedsel meer langs passeert.

Zo komt het voedsel pas later in contact met de verteringssappen van maag, gal en alvleesklier, waardoor de absorptie van voedingsstoffen en vooral suiker in het lichaam wordt teruggeschroefd. Dit fenomeen heet malabsorptie.

Om deze ingreep uit te voeren, maakt de chirurg gebruik van een laparascopie (kijkoperatie). Via een endoscoop controleert hij de buikholte. Zo zijn er minder incisies in de buik nodig, waardoor de patiënt sneller herstelt.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Hoe geraak je gewicht kwijt?

Een gastric bypass moet ertoe leiden dat de patiënt zijn voedselinname sterk gaat verminderen. Dat gebeurt op drie verschillende manieren.

1. De patiënt zal zich snel vol voelen. Het maagzakje is immers klein, waardoor de patiënt minder voedsel zal innemen.
2. Het hongergevoel neemt af. Het maagzakje is afgescheiden van de maag, waardoor er een verminderde productie van het hongerhormoon ontstaat.
3. De patiënt zal minder de neiging hebben om te snoepen. Bij de consumptie van suikers zal de patiënt namelijk een onbehaaglijk gevoel krijgen. Dat noemen we het dumpingsyndroom. De reden hiervoor is dat het voedsel van het maagzakje rechtstreeks in de dunne darm terecht komt. De patiënt krijgt hetzelfde gevoel als hij te snel eet. Bij de ene patiënt is het gevoel erger dan bij de andere.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Resultaat

Na een jaar tijd zijn de meeste patiënten al meer dan 70% van hun overgewicht verloren. De eerste maanden is het gewichtsverlies het grootst. De patiënt zal nog tot zo’n 18 maanden na de operatie vermageren. Daarna stabiliseert het gewicht.

Complicaties

De nietjeslijn kan breken, buikhernia, interne buikinfectie.De maag kan lekken in de buikholte, ten gevolge van een naadlekkage. Zo kunnen de maagzuren andere organen bereiken, wat erg gevaarlijk is.
Ten gevolge van het snelle gewichtsverlies kan de patiënt galstenen krijgen.
Levercirrose, nierziekten, enz.
Door een tekort aan bepaalde voedingstoffen kunnen ziektes ontstaan als osteoporose en botziekten.
Het dumpingsyndroom is in de meeste gevallen niet zo erg omdat het patiënten ervan weerhoudt te gaan snoepen. In erg zeldzame gevallen kunnen de gevolgen echter erg onaangenaam zijn. De symptomen hiervan zijn misselijkheid, een zwak gevoel, bleekheid, zweten en diarree na het eten.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *