hit counter
header

Wat is Herbalife?

Herbalife is een organisatie die dieetproducten, voedingssupplementen en producten voor persoonlijke verzorging verkoopt.

Je slankt af door je maaltijden te vervangen door een Herbalife-shake. Wil je gewicht verliezen, dan vervang je 2 maaltijden per dag door een shake. Ben je voldoende afgeslankt en wil je op gewicht blijven, dan raadt Herbalife je aan om 1 maaltijd per dag te vervangen door een shake.

Daarnaast zijn er ook vitaminesupplementen van Herbalife. Er zijn verschillende Herbalife-programma’s die je kan volgen naargelang je een starter of gevorderde bent en naargelang je leeftijd.

Herbalife werd in 1990 opgericht door de Amerikaan Mark Hughes. Zijn moeder overleed aan een overdosis dieetpillen. Door dit voorval ging hij zich verder verdiepen in gewichtsbeheersing en voeding. Hij bracht een bezoek aan China, waar hij kennis maakte met de oude Chinese kruidenwijsheid. Eenmaal terug in de Verenigde Staten, ontmoette hij Richard Marconi, die als voedingsdeskundige voor de NASA astronautenvoeding ontwikkelde. Samen ontwierpen ze de producten van Herbalife op basis van geneeskrachtige kruiden en planten.

Mark Hughes startte de verkoop van Herbalife-producten vanuit de kofferbak van zijn auto. De producten bleken zo succesvol dat Herbalife vijf jaar na de oprichting reeds een omzet had van 500 miljoen dollar en uitgegroeid was tot een wereldwijde organisatie.

In bijna alle landen zijn er Herbalife-distribiteurs die op zelfstandige basis de producten verkopen aan particulieren. Veel van die distributeurs bieden hun klanten ook persoonlijke begeleiding bij het afvallen.

Kritiek

In het verleden plaatsten gezondheidsexperts vraagtekens bij de efficiëntie van de producten. In 1985 werd er klacht ingediend tegen Herbalife. Het bedrijf werd beschuldigd van het misleiden van de klant en de oprichting van een illegaal piramidesysteem. Herbalife moest uiteindelijk 850.000 dollar boete betalen.

In 1988 werd er een verband gelegd tussen de hartaanval van een jonge vrouw en haar gebruik van Herbalife-producten. De stof efedrine die in de producten zit, verhoogt immers de bloeddruk en hartslag. Ondertussen is deze stof uit de producten gehaald.

Veel mensen vallen inderdaad succesvol af met Herbalife. Toch beweren de voedingsexperts dat men dezelfde resultaten kan bereiken door gezond te eten.

Er zijn geen aanwijzigen dat de producten van Herbalife onveilig zijn. Maar aangezien van diverse producten niet bekend is welke stoffen ze bevatten, is er wel enige ruimte voor onzekerheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *