hit counter
header

Mythe: ‘Roken houdt je slank’

Veel jonge meisjes beginnen maar om een reden te roken: ze willen gewicht verliezen. Maar klopt dit wel? Zorgt de sigaret er echt voor dat je slank blijft?

Roken zorgt er in een eerste fase inderdaad voor dat je slank blijft. Roken verhoogt immers de stofwisseling. Als je rookt, komen er extra gifstoffen in het lichaam. Om die gifstoffen af te voeren, verbruikt je lichaam energie. Daarbij komt dat roken het hongergevoel onderdrukt. Rokers hebben in principe dus minder vaak zin om te snoepen.

Maar na een tijdje went je lichaam aan het roken. Daardoor zal je stofwisseling stabiliseren en wordt je hongergevoel uiteindelijk terug sterker. Roken houdt je dus eigenlijk niet slank en is daarenboven uiterst schadelijk voor de gezondheid!

Wat het idee dat je van roken slank wordt ook in de hand werkt, is dat veel mensen dikker worden als ze stoppen met roken. Om de rookverslaving te compenseren, zoeken rokers vaak hun heil in iets anders. Vaak gaan ze dus meer snoepen dan voorheen. Het eetlustremmende effect van roken verdwijnt bij het stoppen, waardoor rokers ook sneller zin gaan krijgen om iets te eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *