hit counter
header

South Beach-dieet

Het South Beach-dieet is een dieet dat berust op de principes van goede koolhydraten en goede vetten. De bedenker van het dieet is de Amerikaanse cardioloog Agatston, die aan zijn patiënten een goed dieet wilde voorschrijven. Agatston zelf beschrijft zijn dieet niet louter als een dieet maar als een ‘levenswijze’.

De principes van het South Beach-dieet berusten op het vermijden van verzadigde vetten en de inname van goede koolhydraten. In tegenstelling tot een dieet als het Atkinsdieet wordt het gebruik van koolhydraten niet beperkt, alleen het gebruik van slechte koolhydraten.

Goede en slechte koolhydraten

Goede koolhydraten vind je in vezelrijk en ongeraffineerd voedsel, zoals zilvervliesrijst, bruin brood en volkorenpasta. Slechte koolhydraten vind je in vezelarm, geraffineerd voedsel zoals wit brood, witte rijst, gewone pasta, snoep, gebak en frisdrank.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Goede en slechte vetten

Goede vetten of onverzadigde vetten vind je vooral in visolie (omega 3-vetzuren) en plantaardige olie (bv. olijfolie). Slechte vetten zijn verzadigde vetten, of transvetten (bv. in varkensvet en roomboter).

Het dieet bestaat uit drie fasen.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Eerste fase

De eerste fase van het dieet duurt twee weken. Deze fase is de ontwenningsfase. Je leert voedingsmiddelen met veel geraffineerde koolhydraten te vermijden. Je mag bijvoorbeeld geen fruit, brood, rijst en zuivelproducten eten. Je eet vooral mager vlees, magere vis, groente, magere kaas en magere melk. In deze fase eet je veel eiwitten, vetten en goede koolhydraten, zodat je je bloedsuiker onder controle krijgt en een verzadigd gevoel krijgt. Tijdens de eerste fase valt men gemiddeld 3 à 6 kilo af.

Tweede fase

In de tweede fase val je af aan een tempo van 0,5 à 1 kilo per week. Geleidelijk aan mag je producten met ‘goede koolhydraten’ aan je voedsel toevoegen. Tot die etenswaren behoren onder meer fruit en volkorenproducten, rijst en zelfs pure chocolade.

Derde fase

In deze fase ga je je gewicht stabiliseren en om zo een jojo-effect te voorkomen. In feite mag je nu alles eten, maar de basis blijft mager vlees en veel groenten, gecombineerd met fruit en volkorenproducten. Deze fase zou je je hele leven moeten volhouden.

Over het algemeen wordt het South Beach-dieet beschouwd als een gezonde manier om gewicht te verliezen en te beheersen. Je valt af, verlaagt je je cholesterol en vermindert je de risico’s op hart- en vaatziekten.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *