hit counter
header

Wat zijn fatburners?

Fatburners of vetverbranders zijn afslankmiddelen die inwerken op vetten. Fatburners stimuleren het lichaam om vetten te verbranden. Producten die voorkomen dat je lichaam vetten opneemt, noemen we fatblockers.

In principe moeten fatburners dus de stofwisseling stimuleren. Producten die aan de middeltjes toegevoegd worden en dit effect moeten bekomen, zijn onder meer: aspirine, carnitine, efedrine, 5-http, ginger, rode peper, forskolin, green tea, forskolin, guarana, synefrine, cafeïne, enz.

Veilig?

Niet alle fatburners op de markt zijn veilig. Veel fatburners zijn in België en Nederland zelfs verboden, maar helaas erg gemakkelijk verkrijgbaar via het internet. Efedrine is daar een goed voorbeeld van. Dat bestanddeel is hier omwille van zijn schadelijke effecten verboden.

Ook is er niet veel geweten over de effecten van het gebruik van fatburners op lange termijn. Let ook op met de zogenaamde ‘wetenschappelijke uitleg’ op de doosjes en flesjes. Vaak kloppen die gegevens niet of heeft de fabrikant ze in zijn voordeel geïnterpreteerd.

Effect?

Over welke bestanddelen nu echt het lichaam stimuleren om vet te verbranden, bestaat veel twijfel. In principe is over geen enkel product met zekerheid te zeggen dat het echt werkt, tenzij over enkele producten die in Europa verboden zijn omwille van hun negatieve gevolgen voor het lichaam.

Fatburners zijn erg populair in het bodybuilderwereldje Over het algemeen is het aan te raden ze niet te gebruiken, vanwege de beperkte kennis erover. Fatburners zijn ook vrij duur. Uiteindelijk kun je je tijd en geld beter steken in een gezond en efficiënt dieet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *