hit counter
header

Wat zijn eetlustremmers?

Eetlustremmers zijn afslankmiddelen die je in principe een vol en verzadigd gevoel moeten bezorgen, waardoor je minder zult eten.

De vraag blijft natuurlijk of eetlustremmers ook daadwerkelijk doeltreffend zijn. Als het lichaam te weinig voedsel binnenkrijgt, gaat het zich aan die nieuwe situatie aanpassen. Het lichaam gaat dus extra zuinig omspringen met de hoeveelheid voedsel die het binnenkrijgt.

Als je dan toch een grotere portie voedsel naar binnen werkt, zal het lichaam dat meteen omzetten in vet, om zo een reserve aan te leggen. En dat is natuurlijk niet waar je op zit te wachten bij een dieet.

Nadelen

Aan het gebruik van eetlustremmers zijn heel wat nadelen verbonden. De meeste eetlustremmers werden al uit de handel genomen. Een overzicht van de bekende gevaren:

Op langere termijn kan het gebruik van eetlustremmers leiden tot voedseltekorten, bijvoorbeeld tekorten van vitaminen en mineralen.
Veel voorkomende complicaties bij het gebruik van eetlustremmers zijn diarree en darmklachten.
De eetlustremmers met vezelsupplementen (cellulose-, citrus- en gumpreparaten) hebben een erg onbetrouwbare reputatie. Drink er voldoende water bij, anders krijg je waarschijnlijk last van verstopping.
Bepaalde eetlustremmers zouden aandoeningen als pulmonale arteriële hypertensie en problemen met de hart-, mitralis- of aortaklep kunnen veroorzaken.

Besluit

Het gebruik van eetlustremmers kan je gezondheid schaden en is dus absoluut niet aan te raden. De meeste mensen nemen eetlustremmers om een ongezonde levensstijl te compenseren, maar een gezond dieet in combinatie met lichaamsbeweging is een betere keuze.

Als je toch minder honger wilt hebben doorheen de dag, is het aan te raden veel water of bouillon te drinken of meer groenten en fruit te eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *