hit counter
header

Broodwisseldieet of brooddieet

Het broodwisseldieet of brooddieet is een dieet waarbij je de ene dag alleen brood eet en de andere dag normaal eet. Kies voor volkoren- of meergranenbrood. Dit bevat namelijk meer trage suikers, mineralen en vitamine. Het beleg op je brood moet je ook achterwege laten.

Op een ‘brooddag’ krijg je ongeveer 1000 calorieën binnen, wat gelijk staat aan 8 sneden brood. Daarbij moet je veel water of andere caloriearme dranken als koffie, thee zonder suiker en bouillon drinken.

De dagen dat je normale maaltijden eet, moet je natuurlijk ook op je voeding letten. Zorg voor afwisselende en gezonde maaltijden, zonder al te veel calorieën. Door elke dag af te wisselen, wordt de alvleesklier erop getraind minder insuline aan te maken.

Tip: Haal verschillende broodsoorten in huis, zodat je ook op de ‘brooddagen’ nog ietwat afwisseling krijgt. Als je het moeilijk vindt om alleen droog brood te eten, maak dan bij je maaltijd een kop bouillon, waar je het brood in kunt soppen.

Voordelen en nadelen

Het broodwisseldieet is gemakkelijk te volgen. Je hoeft er bijvoorbeeld geen calorieën voor te tellen. Bovendien is het erg goedkoop.

Je kunt het broodwisseldieet best niet te lang volgen (niet meer dan 6 weken), anders kunnen er voedseltekorten ontstaan. Op de dagen dat je brood eet, krijgt je lichaam bepaalde voedingsstoffen (eiwit, mineralen, vitaminen) niet binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *