hit counter
header

Diabetes

Diabetes, voluit Diabetes mellitus of suikerziekte, is een stofwisselingsziekte die veel voorkomt bij zwaarlijvige personen. Bij mensen met diabetes is de hoeveelheid glucose of suiker in de bloedspiegel te hoog. De ziekte ontstaat als het lichaam niet meer in staat is de aanwezige glucose in het bloed om te zetten in energie.

Het hormoon insuline is verantwoordelijk voor die omzetting van glucose in energie. Als er geen of onvoldoende toevoer is van insuline, dat aangemaakt wordt in de alvleesklier, zal de hoeveelheid glucose in het bloed dus toenemen.

Er bestaan twee verschillende types van diabetes. Overgewicht speelt een grote rol in de ontwikkeling van diabetes. Zwaarlijvigheid zorgt er immers voor dat de insuline minder goed zijn werk kan doen. Bovendien vormt de combinatie overgewicht en diabetes een enorm risico voor de gezondheid.

Diabetes type 1

Diabetes type 1, ook wel jeugddiabetes genoemd, is de insulineafhankelijke vorm van diabetes. Hierbij is het lichaam zelf niet meer in staat insuline aan te maken. Diabetes type 1 doet zich meestal bij jonge mensen voor de eerste keer voor. In de meeste gevallen is er sprake van overgewicht. Ter behandeling van de ziekte moet de patiënt insuline toegediend krijgen.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Symptomen

Dorst
Veel urineren
Hongergevoel
Gewichtsverlies
Slecht en wazig zicht

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Diabetes type 2

Diabetes type 2 hangt nauw samen met zwaarlijvigheid of obesitas. In dit geval is het lichaam te gevoelig voor insuline. Het lichaam maakt dus extra insuline aan om de bloedglucose te verlagen, wat leidt tot een overproductie van insuline. Daardoor kan de productie stilvallen of verminderen. Vaak zijn ook de vetstofwisseling en de bloeddruk ontregeld. Oudere personen worden er het vaakst door getroffen.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Symptomen

Vermoeidheid
Dorst
Misselijkheid
Veel urineren
Gevoeligheid voor infecties
Trage genezing van wonden

Behandeling

Bij een groot tekort aan insuline worden patiënten geholpen met insulinespuiten. Diabetespatiënten kunnen best een evenwichtige voeding gebruiken, met weinig koolhydraten (vetten en suiker). Lichaamsbeweging zou ook een positief effect hebben op de ziekte. Zwaarlijvige personen met diabetes worden aangeraden zo snel mogelijk gewicht te verliezen.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *