hit counter
header

Mythe: ‘Om af te vallen, moet je zoveel mogelijk sporten’

Een goed dieet in combinatie met voldoende lichaamsbeweging is nog steeds dé manier bij uitstek om af te vallen. Maar over het algemeen is het aan te raden niet teveel te gaan sporten als je wilt afvallen, zeker als je het niet gewend bent.

Als je meteen veel begint te sporten, wordt het risico op spierpijn en blessures veel groter, waardoor je het sneller gaat opgeven. Je kunt je lichaam beter langzaamaan laten wennen aan de extra lichamelijke activiteit. Voeg bijvoorbeeld elke week 10 minuten toe aan de tijd die je besteedt aan lichaamsbeweging. Het kan soms weken tot zelfs maanden duren voor je lichaam erhelemaal klaar voor is.

Minder intensief bewegen is ook al goed, op de voorwaarde dat je hartritme verhoogt. als je 5 km loopt in een klein halfuur, verbruik je evenveel energie als wanneer je die 5 km. wandelend aflegt in een uur. Wandelen is voor veel mensen ook langer vol te houden.

Probeer iedere dag een halfuur of 3,5 uur per week te sporten. Als je meer beweegt, ga je jezelf tenslotte ook gezonder, fitter en mooier voelen, wat je zelfvertrouwen alleen maar ten goede komt. Probeer vol te houden. Gewicht verliezen gaat immers niet van vandaag op morgen, maar vereist doorzettingsvermogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *