hit counter
header

Artrose

Artrose is de meest voorkomende aandoening van de gewrichten. De oorzaak van de aandoening is te zoeken in een ontsteking van het kraakbeen in de gewrichten. Het kraakbeen doet dienst als glijvlak tussen twee gewrichten.
Als het kraakbeen verslechtert of volledig verdwijnt, schuren de onbeschermde beenderen tegen elkaar, wat veel pijn veroorzaakt.

Artrose is een aandoening die vaker voorkomt bij het ouder worden. Zwaarlijvigheid is een risicofactor voor de ontwikkeling van artrose, omdat de gewrichten van de heupen, enkels en knieen meer belast worden. Naar verwachting zal artrose in de toekomst nog toenemen omdat er steeds meer mensen lijden aan overgewicht.

Symptomen

Pijn: eerst alleen nadat het gewricht werd gebruikt, later ook als het gewricht in rusttoestand verkeert.
Nachtelijke pijn
Mank lopen
Beperking van bewegingen

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Oorzaken

Over de precieze oorzaak van artrose is niet veel geweten. Wel kan men met zekerheid stellen dat volgende factoren een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van artrose:

Ouder worden
Overgewicht (obesitas)
Erfelijkheid
Lichamelijk letsel
Intensief sporten, zware fysieke belasting
Slechte stofwisseling in de beenderen
Immunologiesysteem

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Behandeling

De pijn kan behandeld worden met warmtebehandelingen, massages of relaxatietechnieken. Als dit niet helpt, kunnen pijnstillers noodzakelijk zijn. Ontstekingen worden tegengegaan met ontstekingsremmers.

Men gaat vaak van de veronderstelling uit dat je bij artrose je gewrichten rust moet gunnen, maar het tegendeel is waar. Gewrichten met artrose moet je binnen de grenzen van het mogelijke zoveel mogelijk bewegen. Alle lichaamsbeweging waarbij veelzijdig wordt bewogen is goed. Zo zijn wandelen, fietsen en zwemmen bijvoorbeeld goede activiteiten.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *