hit counter
header

Fruitdieet

Het fruitdieet is, zoals het woord het zegt, een dieet waarbij je vooral fruit consumeert. Het is een dieet dat vooral in trek is in de zomer. In de zomer is het aanbod aan fruit zeer veelzijdig, waardoor het dieet gemakkelijk vol te houden is. Fruit is in de zomermaanden ook vrij goedkoop.

Fruit wordt vaak ten onrechte bestempeld als een dikmaker. Het klopt dat alle fruitsoorten suiker (fructose) bevatten, maar toch zijn er maar een aantal fruitsoorten die je beter niet in een dieet verwerkt. Zo hebben druiven een hoog glucosegehalte en bevatten bananen en avocado’s erg veel calorieën.

Je mag het fruitdieet niet langer dan drie weken volgen, want dan wordt het risico op tekorten van bepaalde voedingsstoffen te groot.

Fruitdagen

Als je het fruitdieet volgt, wissel je twee fruitdagen af met een dag waarop je je gewone voedingspatroon volgt. Zo voorkom je dat je voeding te eenzijdig wordt. Drink je hele dieet door voldoende water of koffie en thee zonder suiker en melk.

Op de fruitdagen krijg je nauwelijks vetten binnen, maar op de gewone dagen moet je je lichaam voorzien van het nodige aantal vetzuren. Daarom moet je op die dagen 1 à 2 lepels zonnebloem- of maïsolie consumeren.

Verdeel je voedsel in zoveel mogelijke kleine maaltijden. Het is ook belangrijk dagelijks 1 à 2 mulitivitaminetabletten te nemen en voldoende eiwitten binnen te krijgen, eventueel door middel van een eiwitshake. Eiwitshake kun je zelf maken, voeg gewoon een beker melk en een beker volle yoghurt bij elkaar en meng dit met twee lepeltjes proteïnepoeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *