hit counter
header

BCM-dieet

BCM is een voedings-en dieetprogramma waarbij je werkt aan de  verbetering van je lichaamssamenstelling en op die manier afvalt. De dieetmethode maakt gebruik van maaltijdvervangers. Op een dag mag je 2 BCM-vervangmaaltijden gebruiken, naast een gewone maaltijd.
Voordat je begint, wordt je lichaamssamenstelling gemeten op basis van een speciaal ontwikkelde BIA-methode. Dat staat voor Bio-elektrische Impedantie Analyse. De BIA-computer maakt aan de hand van vier elektroden op je handen en voeten een analyse van je hoeveelheid spiermassa, vocht en vet in je lichaam. Op basis daarvan stelt men een speciaal op maat gesneden dieet op.

Terwijl je het BCM-programma volgt, moet je op regelmatige tijdstippen nog een BIA-meting laten uitvoeren. Zo wordt je body cell mass, oftewel de afname van je vetmassa in combinatie met het behoud van de spiermassa en het vochtgehalte, in kaart gebracht.

Professionele voedingsadviseurs ondersteunen je bij het afvallen. Zo kun je er zeker van zijn dat je je gezondheid niet op het spel zet door een te snel gewichtsverlies.

Tijdens het programma word je ook aangezet tot een gezondere eet- en leefstijl. Daartoe maakt het BCM-programma gebruik van de Precon-voedselpiramide. Deze piramide werd ontwikkeld door artsen en voedseldeskundigen. Een gezonde maaltijd is rijk aan koolhydraten en vezels, bevat voldoende eiwitten, maar weinig vetten en suikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *