hit counter
header

Calorieëndieet

Als je een calorieëndieet volgt, is het de bedoeling dat je je per dag aan een bepaalde hoeveelheid calorieën houdt. Veel voorkomende calorieëndiëten zijn het 1200 calorieën-dieet of het 1000 calorieën-dieet.

Als je je aan een van deze calorieëndiëten waagt, kun je maaltijden best opsplitsen in 6 eetmomenten per dag: een ontbijt, lunch, avondmaal en drie tussendoortjes.

Tijdens het dieet word je snel bewust van welk voedsel veel en welk minder calorieën telt. Zo leer je jezelf ook betere eetgewoonten aan. Het grootste nadeel van een calorieëndieet is dat je de hele dag bezig bent met het tellen van calorieën en voortdurend een calorielijst bij je moet hebben. Op zo’n calorielijst staan alle voedingsproducten en hun bijhorende calorieën.

Crashdieet

Het grootste punt van kritiek op calorieëndiëten is dat het hier gaat om zogenaamde ‘crashdiëten’. Je hongert jezelf uit en valt heel veel af in korte tijd. Maar als je stopt met diëten en jezelf weer een gewoon eetpatroon aanmeet, heb je al snel last van het zogenaamde jojo-effect. De verloren kilo’s kom je in een mum van tijd weer aan. Je lichaam gaat alle ‘extra’s namelijk weer opslaan als vetten.

Als je een calorieëndieet volgt, moet je ervoor zorgen de nodige voedingstoffen binnen te krijgen door bijvoorbeeld vitaminepillen in te nemen. Het is aan te raden het dieet nooit voor lange tijd te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *