hit counter
header

Wat is een crashdieet?

Als je een crashdieet volgt eet je op een dag minder dan het menselijk lichaam eigenlijk nodig heeft. Door een crashdieet te volgen, val je op korter tijd zeer veel af, maar krijg je ook te weinig noodzakelijke voedingsstoffen binnen.

Bij een calorie-inname van minder dan 1300 calorieën per dag kunnen we gerust van een crashdieet spreken. Een volwassen man heeft ongeveer 2650 calorieën nodig, een vrouw ongeveer 2000.

Gevolgen

Je lichaam zal denken dat je een soort winterslaap gaat doen en zal vanzelf overschakelen naar ‘noodtoestand’. Je metabolisme (stofwisseling) zal op een lager pitje draaien om zo minder energie te verbruiken. Het lichaam zal de spiermassa aanspreken om zo extra energie te verkrijgen en het voedsel dat je toch binnenkrijgt opslaan als vetreserves.

Na het crashdieet zul je waarschijnlijk heel wat kilo’s kwijt zijn. Je zult spiermassa verloren hebben maar het vetvolume zal gelijk gebleven zijn. Als je terug meer gaat eten, zal je lichaam gaan ‘hamsteren’ voor het geval het weer met een ‘noodtoestand’ te maken krijgt. Zo kom je na het dieet in sneltempo weer bij. Dit noemen we het jojo-effect.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Verantwoord diëten

Een crashdieet kun je alleen op een verantwoorde manier volgen als je het niet te lang volgt en ervoor zorgt dat je de noodzakelijk voedingsstoffen binnenkrijgt. Je kunt je voeding altijd aanvullen met supplementen. Na het dieet moet je ervoor uitkijken dat je niet in je oude eetpatroon hervalt, anders vliegen de kilo’s er zo weer aan! Dat noemen we het ‘jojo-effect’. Daarom is het aan te raden over een langere periode op een rustig tempo af te vallen in plaats van in een keer alle kilo’s te willen kwijtspelen.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Voorbeelden

Voorbeelden van crashdiëten zijn: Sonja Bakker-dieet, ziekenhuisdieet, koolsoepdieet, sapdieet, fruitdieet, broodwisseldieet, enz.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

1 Reactie op Wat is een crashdieet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *