hit counter
header

Wat zijn afslankpillen?

Afslank- of dieetpillen zijn populaire middeltjes om af te vallen. Afslankpillen zorgen ervoor dat er minder vet wordt opgenomen in het lichaam en calorieën er sneller verbrand worden.
Afslankpillen gebruik je terwijl je nog blijft eten. De zogenaamde ‘fatburners’ zijn erg populaire afslankpillen. Deze pillen zorgen voor een betere verbranding van de calorieën.

Uit onderzoeken naar afslankpillen bleek dat het gebruik van afslankpillen over het algemeen vrij weinig nut heeft. Over het algemeen verloren de onderzochte patiënten hooguit een paar kilo. Sommige dieetpillen zijn zelfs schadelijk voor de gezondheid.

Natuurlijke bestanddelen

Een aantal voorbeelden van afslankpillen met een natuurlijke basis:

L-Carnitine afslankpillen: In de winkelrekken vind je veel verschillende soorten afslankpillen. L-carnitine-pillen zorgen ervoor dat de opgeslagen vetten getransporteerd kunnen worden naar het gedeelte van de cel waar ze uiteindelijk verbrand worden. om dit effect te bereiken, gaan de vetzuren een verbinding aan met de L-carnitine.

CLA- en chroom-afslankpillen:
Er bestaan verschillende merken voedingssupplementen. Een CLA- of chroom-afslankpil houdt de bloedsuikerspiegel normaal en voorkomt zo een hongergevoel.

Omega 3-vetzuren:
Sommige afslankpillen bevatten omega 3-vetzuren. Die zitten onder meer in vette vis en zorgen voor een verhoging van de stofwisseling.

Geneesmiddelen

Naast de tientallen afslankpillen op basis van natuurlijke bestanddelen, zijn er ook afslankpillen die je op doktersvoorschrift kunt krijgen. Goede voorbeelden hiervan zijn Reductil en Acomplia (Rimonabant). Deze geneesmiddelen werken, maar worden alleen voorgeschreven aan mensen die lijden aan obesitas (met een BMI van meer dan 30).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *