hit counter
header

Mythe: ‘Als je alleen voedsel met weinig vetten eet, verlies je gewicht’

‘Weinig vetten’ of ‘vetvrij’ betekent niet noodzakelijk met weinig calorieën of caloriearm. Het is waar dat je van voedsel met veel vet bijkomt, maar ander voedsel kan bijvoorbeeld suiker of verdikkingsmiddelen bevatten om de smaak en de textuur te bevorderen. Suiker wordt door het lichaam omgezet in vet.

Vaak worden vetvrije producten aangevuld met extra bestanddelen, om zo het verlies van smaak en textuur goed te maken. die extra bestanddelen leiden op hun beurt tot extra calorieën. Zo bevatten koolhydraten en proteïnen 7 kcal per gram, alcohol 7 kcal per gram en vetten zelf 9 kcal per gram.

Ook de hoeveelheid die je van de producten gebruikt speelt heel erg mee. Soms kopen mensen halvarine, waar ze dan vervolgens twee keer zoveel van op hun boterham smeren.

Vetvrije producten hebben wel zonder twijfel een positief effect op mensen die een gezond gewicht hebben maar hun risico op kanker of hart- en vaatziekten willen beperken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *