hit counter
header

Mythe: ‘Een traag metabolisme voorkomt gewichtsverlies’

Mensen die tevergeefs gewicht proberen te verliezen en bij wie geen enkel dieet lijkt te baten, geven de schuld vaak verkeerdelijk aan hun ‘traag metabolisme’. Deze afvalmythe blijkt niet te kloppen.

Volgens onderzoeken stijgt het metabolisme in rust van een persoon zelfs naargelang hij meer weegt. Het metabolisme in rust is de snelheid waarmee je lichaam calorieën verbrandt als het geen fysieke inspanning doet.

Het metabolisme in rust kan gebruikt worden om uit te vinden hoeveel calorieën een persoon per dag nodig heeft. Iedere persoon heeft een ander metabolisme, maar het is nooit bewezen dat mensen met een trager metabolisme sneller bijkomen.

De meeste mensen die lijden aan overgewicht hebben dus helemaal geen stofwisselingsproblemen, maar consumeren teveel calorieën en doen te weinig aan lichaamsbeweging. Om gewicht te verliezen moet je meer calorieën verbranden dan je verbruikt. Een goed en gezond dieet in combinatie met lichaamsbeweging zou in principe dus de oplossing moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *