hit counter
header

Hoe help je iemand met een eetstoornis?

Mensen die lijden aan een eetstoornis als anorexia, boulimie of binge eating disorder zullen dat in de eerste plaats proberen te verbergen voor hun omgeving. Het kan dus lang duren voor je eindelijk weet wat er aan de hand is.

Over praten

Als je een vermoeden hebt dat iemand een eetstoornis heeft, is het niet gemakkelijk die persoon daarover aan te spreken. Probeer dus eerst een goed beeld te krijgen van het eetpatroon van die persoon.

Als je vermoeden sterker wordt, kun je best gewoon eerlijk zijn. Neem hem of haar apart en vertel wat je denkt. Zeg hem/haar dat je je zorgen maakt en bied je hulp aan.

Probeer een luisterend oor te bieden en begripvol te zijn. Verwijten maken of het gedrag afkeuren heeft zeker geen zin. Probeer hem/haar te overhalen er met een dokter of specialist over te praten.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Eetstoornis bedwingen

Als de eetstoornis is vastgesteld, heeft het geen zin de persoon in kwestie te dwingen tot eten of minder eten. Het eetgedrag controleren werkt zelfs averechts.

Begin niet iedere keer over eten, maar doe samen dingen die niets met eten te maken hebben. Zo zorg je ervoor dat de patiënt zich bij je op zijn of haar gemak blijft voelen. Mensen met een eetstoornis geraken meestal vanzelf in een sociaal isolement, dus laat de persoon merken dat je er altijd voor hem bent.

Probeer hem of haar er zoveel mogelijk van te overtuigen dat professionele hulp een uitweg kan bieden. Ouders, zussen, broers of vrienden kunnen het soms zo moeilijk hebben met een eetstoornis van een naaste dat ze zelf ook gebaat zijn bij professionele hulp.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *