hit counter
header

Hoe helpt sport bij het verbranden van vet?

Je wordt zwaarder als je meer energie (calorieën) consumeert dan je eigenlijk nodig hebt. Als je dus wilt afvallen moet je juist het omgekeerde doen. Je moet meer bewegen en minder consumeren, om zo uiteindelijk af te vallen. Kies daarom voor een gezonde combinatie tussen sport en dieet.

Om af te vallen moeten tijdens het sporten de vetreserves van je lichaam worden aangesproken. Dat proces van vetafbreking hangt nauw samen met je hormonenhuishouding. Het meeste vet wordt afgebroken op het moment dat de de insulinespiegel laag is. Dat is vooral het geval als we nuchter zijn of een paar uur na de maaltijd. Als de insulinespiegel laag is, is het hormoon glucagon erg actief. Dat hormoon zorgt ervoor dat de evtten uit de reserves vrijkomen.

De vetten die vrijkomen moeten vervolgens verbrand worden, omgezet worden in energie. Of de vetten verbrand worden, hangt af van de intensiteit en de duur van de inspanning. Tijdens een lichamelijke inspanning doen de spieren een beroep op de vetten en de koolhydraten in je lichaam. Bij lange en matige inspanningen zullen je spieren eerder koolhydraten gebruiken, bij een korte maar intense inspanning vetten. Met andere woorden, je kunt beter 2 maal per dag een kwartiertje lopen dan 2 uur wandelen als je vet wilt verbranden.

Sporten helpt dus zeker bij het verbranden van vetten, maar verwacht geen wonderen. Een keer voluit trainen zal niet veel resultaat hebben. Om echt effect te zien, zul je jezelf een regelmatig oefenpatroon moeten aanmeten.Zeker bij een zwaarlijvige persoon die niet zo’n goede conditie heeft kan er behoorlijk wat tijd overheen gaan. Maar naargelang hij fitter wordt, zal hij ook sneller vetten verbranden.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *