hit counter
header

Helpt zwemmen bij het afvallen?

Zwemmen helpt, net als iedere sport, bij het afvallen. Bij het zwemmen of het in het water spelen doe je een beroep op bijna iedere spier in je lichaam. Been, arm-, buik-, schouder- en rugspieren, ze moeten allemaal mee bewegen.

Een van de vele voordelen van zwemmen en andere wateractiviteiten is dat het je spieren, gewrichten, pezen en banden niet zoveel belast als andere sporten . In het water worden je krachten immers goed verdeeld, waardoor je geen last hebt van schokbelasting.

Een onderzoek uitgewezen dat zwemmen niet de beste sport is wanneer je graag gewicht wilt verliezen. Zwemmen is een ideale sport als je je algemene conditie wilt verbeteren. Maar volgens de studies verliezen dezelfde mensen meer gewicht als ze een andere aërobe sport beoefenen.

Maar uit een ander onderzoek kwam naar voren dat goede zwemmers in dezelfde tijdspanne 25% meer calorieën verbranden dan lopers. Zij gebruiken immers meer spieren dan de lopers en kunnen een efficiënt ritme aanhouden waardoor ze vet verbranden. Daaruit kunnen we afleiden dat onervaren zwemmer naarmate ze meer trainen en beter worden, ook meer calorieën gaan verbranden.

Voor zwaarlijvige mensen die niet veel aan sport doen, is zwemmen misschien wel de beste sport om gewicht mee te verliezen. Je kunt immers aan je eigen tempo zwemmen en langzaam opbouwen. Bovendien is zwemmen, zoals hierboven al gezegd, niet belastend voor de spieren en gewrichten. Als je na een periode genoeg bent afgevallen, kun je nog altijd overstappen op een andere sport.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *