hit counter
header

Hoe blijf je gemotiveerd om te sporten?

Lichaamsbeweging en gezond eten lijken bij een goed dieet wel hand in hand te gaan. Maar hoe verander je nu van een sporadische sporter naar iemand die er een levenslange gewoonte van maakt.

Stel jezelf eerst de vraag waarom je aan sport wilt doen. Wil je gewicht verliezen, je beter voelen, beter slapen, …? Als je aan sport begint omdat iemand anders het wil, kun je best andere redenen zoeken.

Stel jezelf doelen, zowel op korte als op lange termijn. Het doel op korte termijn moet je op 3 tot 6 weken kunnen waarmaken, dat op lange termijn op een jaar. Je doelen moeten niet moeilijk te behalen zijn dat ze demotiverend werken, maar wel moeilijk genoeg dat je er voldoende inspanningen voor moet doen.

Houd een trainingsdagboek bij. Schrijf erin hoeveel je traint en hoe je je daarbij voelt. Welke invloed heeft de training op je slaap, gewicht, energie, enz.? Hebben sommige oefeningen meer effect dan anderen?

Neem iedere maand foto’s van jezelf, zodat je een tastbaar beeld hebt van het resultaat.

Verzeker je ervan dat je de juiste techniek gebruikt. Je wilt blessures zeker vermijden. Als je pijn voelt, contacteer dan meteen een dokter.

Een trainingsmaatje kan je motiveren om toch door te zetten. Andersom kun jij hem dan weer motiveren.

Als je liever alleen traint, kun je zelf iets leuks te doen geven terwijl je oefent. Koop bijvoorbeeld een mp3-spelertje en luister naar je favoriete muziek, een radioprogramma of een spannend audioboek.

Leer je eigen excuses herkennen en vind er een pasklaar antwoord op. Leg je sportkleren op voorhand al klaar. Heb je kinderen, zorg er dan voor dat ze meekunnen of zoek tijdig een babysit.

Zorg voor het juiste materiaal! Een goed paar loopschoenen kan al een wereld van verschil betekenen. Ga je liever fitnessen, schaf je dan een abonnement aan.

Besef dat je ook zwakkere momenten zult hebben en probeer je erover te zetten. Houd jezelf voor dat je altijd nog vroeg kunt stoppen met de training. Als je eenmaal aan het sporten bent, wil je meestal niet meer stoppen.

Verander je schema als je nieuwe doelen bereikt hebt. Zorg ervoor dat je steeds weer voor nieuwe uitdagingen te staan komt.

Probeer nooit meer dan een dag rustpauze in te lassen. Als je al twee dagen niet bent gaan sporten, wordt het erg verleidelijk ook een derde dag vrij te nemen, en een vierde, enz.

Als je wandelt of loopt, kan een pedometer (stappenteller) een handig hulpmiddel zijn. zo kun je je vooruitgang beter bijhouden.

Schrijf ’s avonds de trainingsoefeningen op die je de dag erna wilt doen.

Beloon jezelf als je de training tot een goed einde gebracht hebt. Kies geen voedsel als beloning, maar koop je favoriete magazine, huur een filmpje of doe iets anders dat je leuk vindt.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *