hit counter
header

Lichaamsbeweging om af te vallen

Als je wilt afvallen, kun je je dieet best combineren met de nodige lichaamsbeweging. Het principe is eenvoudig: eigenlijk moet je meer kilo’s verbranden dan je inneemt. Dat kan op twee manieren: door de calorie-inname te beperken of door meer calorieën te verbranden.

Het grote nadeel van enkel een caloriearm dieet te volgen, is dat de kilo’s er na afloop vaak snel weer aanvliegen. Dit wordt het jojo-effect genoemd. Als je blijvend wilt afvallen, is lichaamsbeweging  dus zeer sterk aan te raden.

Lichaamsbeweging vergroot je metabolisme (snelheid van de stofwisseling). Ook na het sporten zal je lichaam energie blijven verbranden. Na een halfuur trainen verbrandt je lichaam nog drie uur lang calorieën.

In rusttoestand verbruikt het lichaam gemiddeld 1200 calorieën, door te sporten kunnen dat er veel meer worden. Het is aan te raden minstens 5 dagen per week minstens een halfuurtje aan lichaamsbeweging te doen. Probeer er een gewoonte van te maken, die je ook na je dieet voortzet. Plan je sportieve momenten nauwkeurig op voorhand.

Kies iets dat bij je past

De mogelijkheden om meer aan lichaamsbeweging te doen, zijn natuurlijk eindeloos. Kies dus zeker iets dat bij je past. Wil je het in het begin rustig aan doen of kies je ervoor er meteen in te vliegen? Hier kun je alvast inspiratie opdoen.
Wandelen:  zeker aan te raden voor mensen met zware obesitas, die in het begin nog niet in staat zijn een zwaardere sport te beoefenen.

 Zwemmen
 Fietsen
 Yoga/pilates
 Teamsporten (basketbal, volleybal, voetbal, enz)
 Buikspieroefeningen
 Dansen
 Trilplaten
 Dansen
 Krachtoefeningen
 • ...

Maar ook kleine dingen kunnen je helpen meer te bewegen. Neem bijvoorbeeld eens de fiets om naar de bakker te gaan of neem de trap in plaats van de lift.  Hoe meer calorieën je op een dag verbrandt, des te sneller je gewicht zult verliezen!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *