hit counter
header

Wat zijn fatblockers?

Fatblockers zijn afslankproducten die voorkomen dat het lichaam vetten opneemt.

Fatblockers zijn niet te koop in de winkel of in de apotheek. Doorgaans moet je ze bestellen via internet of de telefoon. Meestal worden ze verkocht in de vorm van poeder of pillen. Ze bevatten vaak bestanddelen als chitosan of andere calciumrijke middelen.

Als je een fatblocker neemt, moet die de vetten die je inneemt vasthouden en ervoor zorgen dat je lichaam de vetten niet opneemt voor ze het lichaam verlaten.

Volgens veel van deze producten zou je na inname zeker 30 tot 80% van de ingenomen vetten afscheiden. Maar het wetenschappelijke bewijs hiervan ontbreekt meestal. Als er al enig bewijs is, dan staat het meestal nog niet vast dat dat ook daadwerkelijk bijdraagt tot gewichtsverlies.

Veel mensen die rotsvast in de werking van het product geloven, letten niet meer voldoende op wat ze precies eten. Daardoor gaan ze terug meer vetten consumeren, waardoor ze uiteindelijk bijkomen in gewicht.

Voorbeelden: Chroompicolinaat, chitosan, HCA, enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *