Vet wordt bijna altijd als de veroorzaker van obesitas, hartziekten en te hoge cholesterol aangewezen. Maar vet is niet altijd slecht! Voor een gezonde leef- en eetstijl hebben we goede vetten zelfs nodig.
Verschillende soorten vetten
• Verzadigde vetten
• Enkelvoudig onverzadigde vetten
• Meervoudig onverzadigde vetten (Omega 3, Omega 6)
Het menselijk lichaam gebruikt verschillende vetten op verschillende plekken, afhankelijk van wat het op dat moment nodig heeft. Zo worden polyonverzadigde vetten vooral gebruikt door de hersenen en de ogen, lichaamsdelen die een hoge activiteit hebben.
Natuurlijke voedingsproducten bevatten over het algemeen drie verschillende soorten vet. Sommige producten bevatten meer vet dan anderen. Zo vind je in een avocado 28% verzadigde, 68% mono-verzadigde en 13% polyverzadigde vetten.
Essentiële vetzuren
Polyonverzadigde vetzuren kunnen we opdelen in omega 3- en omega 6-vetzuren. Essentiele vetzuren zijn vetzuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken zonder voedselbron. Ideaal is een evenwicht van 2:1, met dubbel zoveel omega 6-vetzuren als omega 3.
Omega 3 vind je onder meer in : lijnzaden, walnoten, vis (zalm, haring, makreel, sardines),enz.
Omega 6 vind je in: zonnebloemzaden, plantaardige olies (zonnebloem, sesam, sojabonen, enz.), margarine, pompoenzaden, enz.
Verzadigde en Mono-onverzadigde vetten
Mono-onverzadigde vetten: olijfolie, avocado, noten
Verzadigde vetten: dierlijke producten (boter, kaas, room), kokosnoot, palmolie, enz.
Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.
Goede en slechte vetten
Vetten zijn over het algemeen goed als ze van natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen komen. vetten worden beschadigd door hitte, licht en zuurstof. Hitte en chemicaliën die fabrikanten gebruiken als ze olie vervaardigen zijn de belangrijkste bronnen van beschadigde vetten.
Poly-onverzadigde vetten zijn het meest fragiel. Olie dat veel van deze vetten bevat (bijvoorbeeld lijnzaadolie) moet in een donkere verpakking bewaard worden. De olie waar je best mee kookt is gemaakt van mono-onverzadigde vetten als olijfolie.
Transvetten
Transvetten zijn normale vetmolecules die tijdens het proces verhard zijn. Transvetten lijken in bepaalde opzichten op natuurlijke vetten, maar zijn onnatuurlijk voor het menselijke lichaam. Hoe minder transvetten je binnenkrijgt, hoe beter. Als je dieet niet genoeg goede vetten bevat, zal het lichaam de transvetten gebruiken.
Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel
De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.
Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.
Je krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.
Geef een reactie