hit counter
header

Wat is cellulitis?

Cellulitis of sinaasappelhuid is een normaal fenomeen bij een groot deel van de vrouwelijke bevolking. Cellulitis kenmerkt zich door een bobbelige structuur in de huid, veroorzaakt door onderhuidse vetkussentjes.

Het onderhuidse vet van een vrouw is ingedeeld in zuiltjes die loodrecht op de huid staan. Als die zuiltjes vergroten, ontstaan de beruchte bobbeltjes op de huid. De risicogebieden op het vrouwelijk lichaam zijn de dijen, heupen en billen.

Cellulitis is erg moeilijk te verwijderen. Een gewoon dieet laat doorgaans het vet wegsmelten op de plekken waar het niet echt gewenst is, bijvoorbeeld bij de borsten.

Oorzaken

Wat precies cellulitis veroorzaakt, is vrij onduidelijk. De geslachtshormonen (oestrogeen en progesteron) zouden het in ieder geval in de hand werken. Erfelijkheid zou ook een rol kunnen spelen.

Dik zijn heeft trouwens niets met cellulitis te maken. Ook slanke vrouwen kunnen erdoor getroffen worden.

Over het algemeen treft cellulitis vooral vrouwen die weinig bewegen en een bureaubaan uitoefenen. Zitten is immers niet bevorderlijk voor de beencirculatie.

Ook de voeding speelt een rol. Een calorierijke voeding met veel vetten en suikers leidt tot een verstoord evenwicht tussen vetopslag en vetafvoer, waardoor vetophopingen ontstaan.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Behandeling

Je kunt niet veel doen om cellulitis te bestrijden, een dieet baat immers niet. Je kunt enkel proberen je gewicht zoveel mogelijk op peil te houden. Het jojo-effect heeft een nadelige invloed op de vorming van cellulitis. Dat bepaalde voedingsmiddelen een invloed zouden hebben op de vorming van sinaasappelhuid klopt niet.

Met medische behandelingen als een lipolyse, liposuctie of lasertherapie kun je het onderhuidse vet wegzuigen of laten verdwijnen. Toch is ook dit niet de oplossing bij uitstek. Als de patiënt na de behandeling in zijn oude leef- en eetgewoontes hervalt, komt de cellulitis snel terug.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *