web analytics
header

Wat zijn de oorzaken van obesitas?

Over wat nu precies obesitas veroorzaakt, is al veel geschreven en verteld, maar men is het er nog altijd niet over eens. Voorlopig lijkt het erop dat meerdere factoren obesitas in de hand kunnen werken.

Erfelijkheid

Uit onderzoek is gebleken dat als een van de ouders zwaarlijvig is, de kinderen 30% meer risico lopen ook te zwaar te worden. Als allebei de ouders zwaarlijvig zijn, loopt dit op tot 70%.

De genen spelen een rol, maar de huidige toename van obesitas is niet alleen te wijten aan erfelijke factoren. Kinderen zijn ook erg vatbaar voor omgevings- en culturele factoren. Zo zullen ze de slechte eetgewoonten van gun ouders overnemen.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Eetgewoonten

Veel zwaarlijvige personen eten ’s avonds meer dan ’s ochtends. Ze hebben de neiging het ontbijt over te slaan. Dat heeft een erg slechte invloed op het overgewicht. Als je ’s morgens een goed ontbijt neemt, verbrand je door de dag de calorieën die hebt opgenomen.

Als je ’s avonds veel eet, ga je doorgaans minder calorieën verbranden. ’s Avonds zitten mensen vaak voor de tv en bewegen ze niet veel meer. De calorieën worden dan sneller opgeslagen in de vetten.

Meer calorieën innemen dan je verbruikt leidt tot zwaarlijvigheid. Daarom moeten zwaarlijvige personen proberen hun calorie-inname te beperken en meer te bewegen.

Te weinig beweging

In onze samenleving is er steeds meer plaats voor comfort en steeds minder voor beweging. In de winkel kun je de roltrap nemen, in een hoog gebouw de lift, enz. Mensen blijven graag thuis om gezellig te ‘cocoonen’, waarbij er al helemaal geen plaats is voor beweging.  Die sedentaire levensstijl heeft zo zijn gevolgen en leidt tot zwaarlijvigheid.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met HappyHealthy Premium

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt wordt aan de hand genomen en zal week bij week digitaal worden bijgestaan je levensstijl zo te veranderen dat je gezond en slank zal zijn.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, exclusieve video’s, content, tools en nog veel meer.

Op dit moment kan je het één maand voor één euro uitproberen. Ontdek nu zijn beste en effectiefste tips:

HappyHealthy Premium Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *