hit counter
header

Hoe je kind laten afvallen zonder dieet

Niet alleen volwassen, maar ook steeds meer kinderen leiden aan overgewicht. Je kind op dieet zetten is erg moeilijk. Als je wilt dat je kind afvalt, kies je best voor de gouden combinatie van gezond eten en bewegen. Met deze tips voorkom je dat je kind op dieet moet.

Bereid gezonde maaltijden

Bij steeds meer gezinnen werken beide ouders. ’s Avonds hebben die vaak de tijd niet om tussen alle drukte door nog een maaltijd te bereiden. In deze tijd van fastfoodrestaurants, kant-en-klaarmaaltijden en frituurpannen, is de keuze dan ook al snel gemaakt. Probeer toch, ook al heb je weinig tijd, iedere dag een verse maaltijd klaar te maken. Zorg ervoor dat de maaltijd alle lagen van de voedselpiramide of elk element uit de schijf van vijf bevat.

Het is gemakkelijker kinderen in de groei kilo’s te laten verliezen dan volwassenen. Zwaarlijvige kinderen worden later zwaarlijvige volwassenen. Kinderen zijn wel nog gemakkelijk te beïnvloeden. Leer hen daarom nu al dat gezonde voeding belangrijk is.

Geef het goede voorbeeld

Geef zelf het goede voorbeeld door veel te sporten en samen met je kind buiten te spelen. Kinderen zijn geneigd hun ouders na te doen, dus als jij iedere avond uren voor de televisie zit, zal je kind dat als heel normaal beschouwen.

Zet je kind aan het bewegen

Ga regelmatig eens samen fietsen, zwemmen, voetballen, enz. Beperk het televisiekijken en achter computer zitten. Als je zelf weinig tijd hebt, kun je je kind inschrijven in een sportclub. Zo leert het nieuwe mensen kennen en wordt zijn zelfvertrouwen gestimuleerd.

Motiveer je kind

Beloon je kind regelmatig als het kiest voor gezond eten zoals fruit of groenten in plaats van een snack. Daardoor zal het gemotiveerd geraken en nog meer zijn best doen. Geef het ook veel complimenten, zodat het nog meer gemotiveerd geraakt.

Eet rustig

Eet zelf rustig en leer het kind ook aan rustig te eten in plaats van alles naar binnen te schrokken. Je lichaam geeft je pas na een kwartier een signaal als je vol zit. Als je rustig eet, zul je je dus niet overeten.

Let op voor tussendoortjes

Als je snoep, koekjes, lekkernijen en ander lekkers in huis haalt, zal je kind te veel in de verleiding komen te snoepen. Tussendoortjes bevatten meestal veel suiker en vet. Geef je kind eerder een stuk fruit, een mager yoghurtje (geen drinkyoghurt), een glas halfvolle melk of een granenbiscuit.

Geef je kind een goed ontbijt

Zoals de meesten wel eens gehoord zullen hebben, is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Als je ontbijt, begint je lichaam al meteen met het verbranden van calorieën, waardoor de kans op overgewicht groter wordt. een ontbijt geeft de kinderen ook al meteen een energieboost.

Weeg je kind niet te vaak

Zet je kind niet vaker dan een keer per week op de weegschaal. Houd er wel rekening mee dat het kind nog in de groei zit.

4 Reacties op Hoe je kind laten afvallen zonder dieet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *