hit counter
header

8 dieetmythes op een rij

Over diëten en afvallen bestaan er heel wat misvattingen. Er bestaan honderden verschillende manieren om gewicht te verliezen, maar er bestaan ook honderden fabeltjes over hoe je dat precies moet doen. Hier vind je alvast 8 van die zogenaamde dieetmythes.

1. Zetmeel is een dikmaker

Dat zetmeel je dik maakt, klopt helemaal niet. Voedsel met veel zetmeel, zoals aardappels, pasta en brood, behoort tot het voedsel dat je het snelst verteert. Ze bevatten veel koolhydraten, die een belangrijke brandstof voor het lichaam zijn.
De mythe is ontstaan doordat voedsel met veel koolhydraten al gauw verward wordt met voedsel met veel vetten. Die twee voedingsstoffen komen vaak samen voor in voedsel. Denk maar aan muffins, frietjes en gebakken aardappels.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

2. Om af te vallen, moet je veel minder calorieën consumeren

Ook deze bewering klopt niet. Als je je calorieën drastisch mindert, gaat je lichaam zich daaraan aanpassen. Je lichaam denkt je je in een noodsituatie bevindt en gaat zich daaraan aanpassen. Je metabolisme wordt trager, waardoor je het ingenomen voedsel minder snel zal consumeren.

Op die manier zul je minder snel gewicht verliezen. Om je ervan te verzekeren dat je gewicht verliest, moet je je calorieëninname maar een beetje terugschroeven. De truc is gewoon andere calorieën te verbruiken. Zo kun je best niet te veel vetten consumeren. Door te sporten verbrand je ook meer calorieën.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

3. Alleen een drastisch dieet werkt

Natuurlijk zul je gewicht verliezen als je een hele week niets anders dan sinaasappels consumeert. Maar als je je zo’n dieet waagt, moet je je ook eens afvragen of het wel gezond is niets dan sinaasappels te eten.

Zo’n crashdiëten zijn verre van realistisch. Als je stopt met zo’n dieet, zul je de verloren kilo’s ook al gauw weer bijkomen in gewicht. Om blijvend gewicht te verliezen, kun je beter een dieet volgen waarbij je geleidelijk aan kleine dingen verandert, zodat je de tijd krijgt te wennen aan je nieuwe eetgewoonten.

4. Je mag je favoriete voedsel niet meer eten

Als je je dieet zo streng volgt, ben je niet goed bezig. Het is niet de bedoeling je alle genot te ontzeggen, of vroeg of laat word je er gek van. Als je iets volledig probeert te negeren, zul je er vroeg of laat, in een zwakke bui, toch naar grijpen. Daarbij komt dat je, eens je je ‘zonde’ begaan hebt, meer geneigd zult zijn het hele dieet op te geven.

5. Je mag geen snacks eten

Ook deze mythe klopt niet. De juiste snacks kunnen je zelfs helpen gewicht te verliezen. De beste tussendoortjes zijn nog steeds groenten en fruit, maar een dieetkoekje op z’n tijd kan ook geen kwaad.

6. Als je je overeet, komt dat doordat je honger hebt

Honger heeft helemaal niets te maken met jezelf overeten. We eten meestal te veel om emotionele redenen. Een van de meest voorkomende redenen is stress. Het eten dat je eet wanneer je stress hebt, is vaak vettig. Als je denkt dat je een eetbui gaat krijgen, begin dan iets te doen waarbij je niet kunt eten.

7. Om vet te verbranden, moet je intens sporten

Dit klopt niet helemaal. Ieder soort lichaamsbeweging zorgt ervoor dat je verren verbrandt. Zo kun je ook veel extra calorieën verbranden door te wandelen, hout te hakken, het gras te maaien of de badkamer te poetsen. Probeer minstens drie keer per week echt te sporten.

8. Aërobe training is beter dan krachttraining

Tijdens aërobe lichaamsbeweging (lopen, zwemmen, inline skaten, enz.) zul je meer vet verbranden, maar de effecten van aërobe training blijven niet zo lang duren als die van krachttraining. Krachttraining zorgt ervoor dat je metabolisme in werking blijft, ook nadat je training gedaan is.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *