hit counter
header

Waarom eet je niet gezond?

Je hebt geen voedingsdeskundige nodig om je te vertellen dat je lichaam het best functioneert als je een dieet volgt met veel fruit, groenten, volle granen en magere proteïnen. En toch vind je altijd wel een excuus om te kiezen voor minder gezonde maaltijden. Hier vind je een paar van die excuses op een rijtje.

“Groenten smaken niet lekker als ik ze thuis zelf klaarmaak.”

Als mensen zelf groenten klaarmaken thuis, maken ze vaak de fout ze te weinig te kruiden en te gaar te koken. Of je je groenten nu stoomt, roerbakt of grilt, laat ze iets minder lang garen dan je gewoon bent. Groenten moeten nog een beetje knapperig zijn als je ze van het vuur haalt. Voeg er uiteindelijk nog een sausje aan toe en kruid ze voldoende.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

“Ik heb geen tijd om te koken.”

In plaats van frieten, kebab of pizza te gaan halen, kun je best eens een kijkje nemen in de supermarkt. Tegenwoordig zijn er een hele hoop gezonde snelklaar- en diepvriesmaaltijden op de markt. Om nog maar te zwijgen van de verse salades! Meer dan genoeg keus dus.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

“Snoep en chips haal ik in huis voor de kinderen, maar ik kan er zelf niet afblijven”

Het is natuurlijk makkelijker als je geen snoep in huis haalt. Vergeet niet dat het ook voor je kinderen beter is gezond te eten. Het is aan te raden te beginnen met kleine veranderingen. Koop crackers in plaats van koekjes, light chips in plaats van gewone, chocolademelk in plaats van frisdrank. Kortom, kindvriendelijke alternatieven die voor iedereen beter zijn. Bewaar het ongezonde voedsel voor speciale gelegenheden: popcorn voor in de bioscoop, ijsjes voor op restaurant, enz.

“Fruit en groenten worden zo snel slecht.”

Om te voorkomen dat je fruit en groenten slecht worden voor je ze consumeert, moet je er ten eerste voor zorgen dat je de juiste hoeveelheid koopt. Verse groenten en fruit blijven normaal gezien zo’n zeven dagen goed. Leg je groenten en fruit in je koelkast op ooghoogte. Als je oog er op valt iedere keer dat je je koelkast opent, ga je het al sneller opeten. Mango’s, tomaten en bananen blijven langer goed als je ze niet in de koelkast legt. Als iets begint te rotten, leg het dan zo snel mogelijk weg. Schimmel kan zijn sporen nalaten op de andere verse producten.

“Ik ben verslaafd aan chocolade.”

In plaats van witte of melkchocolade te nemen, kun je in het vervolg misschien kiezen voor pure chocolade. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de flavonoïden (een type antioxidant) de bloeddruk kunnen verlagen en de circulatie verbeteren. Pure chocolade bevat twee keer zoveel antioxidanten als melkchocolade. Kijk in de supermarkt uit naar chocolade die minstens 60% cacao bevat.  Hoe hoger het percentage, hoe minder suiker het bevat.

“Ik ben verslaafd aan koolhydraten”

Als de brandstof bij uitstek voor het brein, zijn koolhydraten een must. Maar het probleem met geraffineerde koolhydraten als snoep en brood is dat ze niet snel vullen waardoor je er veel van gaat eten. Bovendien zorgt de insuline die vrijkomt voor een daling van de bloedsuikerspiegel, wat je moe en hongerig doet voelen.

“Ik weet dat vis goed voor me is, maar ik lust het gewoon niet.”

Niet iedereen houdt van de sterke smaak van vis of zeevruchten. Maar gelukkig bestaan er ook vissoorten met een minder sterke smaak. Vis bevat veel goede omega 3-vetzuren. Vissen als tilapia, kabeljauw, zeebaars of bot vermengen zich makkelijk met andere smaken. Het is ook een goed idee vis te vermengen met een ander gerecht, bijvoorbeeld salade met tonijn.

“Ik heb geen tijd om ’s morgens een lunchpakket samen te stellen.”

Zelf een gezond lunchpakket samenstellen is altijd een goed idee. Je vermijdt dan immers dat je ’s middags calorierijke broodjes of vettige bedrijfsmaaltijden eet. Probeer op zondagavond al een aantal lunchpakketten voor te bereiden voor die week. Sla voldoende pakken magere yoghurt en fruit in, kook een grote ketel soep en zorg voor een aantal volkorenbroden.

“Mijn maag raakt van streek wanneer ik producten eet met veel vezels.”

Het is waar dat een grote dosis vezels je spijsverteringssysteem van streek kan maken. Dit komt door de bacteriën in je darmen die de vezels afbreken en daarbij gassen vrijlaten. Maar je lichaam past zich na twee à drie weken aan aan de extra vezels. Als je dus gemiddeld zo’n 15 gram vezels per dag at, kun je die hoeveelheid optrekken tot 20, dan een paar weken wachten om het op te trekken tot 25.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *