hit counter
header

Zo voorkom je dat je te veel eet

Waarom blijf je maar voedsel in je mond scheppen, terwijl je best weet dat dit niet goed voor je is? Hoe komt het dat je je iedere dag overeet? In deze tekst gaan we dieper in op het waarom en op de manieren waarop je ermee kunt stoppen.
Honger en verzadiging zijn niet de enige redenen waarom we beginnen en stoppen met eten.

Te veel eten hangt samen met verschillende factoren zoals de porties, de kleur van het eten, de geur, de slogans op de verpakking van je voedsel, of de tv aanstaat of niet, etc. Door beter te begrijpen hoe de voedselpsychologie werkt, kunnen we de mechanismen beter herkennen en er iets aan doen.

Omgeving

De omgeving waarin het voedsel geserveerd wordt, heeft een enorme invloed. Bij fastfoodrestaurants hangen de winsten voor een deel af van de snelheid waaraan de klanten hun maaltijd verorberen. Klanten die hun maaltijd op hebben, maken immers snel plaats voor andere klanten. Bij klasserestaurants ligt dat anders. Zijn proberen de klanten te laten zitten en op die manier zo veel mogelijk te laten drinken, voorgerechtjes en een dessert te laten nemen.

Ben je thuis, zet dan de tv uit en speel een cd’tje met trage muziek af. Gebruik degelijk servies en zeker geen plastieken borden en bekers. Als je echt minder wilt eten, kun je ook gaan voor de radicale aanpak. De kleur blauw wordt psychologisch gezien het meest geassocieerd met verrotting en schimmel. Hang een blauw lichtje in je koelkast.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Portie en borden

Hoe groter onze borden, hoe kleiner we de portie inschatten die erop ligt. Uit onderzoek blijkt dat zowel het servies als de porties aanzienlijk groter geworden zijn de laatste 20 jaar. Gemiddeld bedraagt de doorsnede van een bord in een restaurant tegenwoordig ongeveer 30 centimeter, t.o.v. 23 centimeter in de jaren ’70. Geen wonder dus dat de porties dubbel zo groot zijn. Gebruik thuis kleinere borden en kommen.

Als je op restaurant bent en zo’n groot bord krijgt, eet dan eerst de helft ervan op. Wacht vervolgens 10 minuten voor je je aan de tweede helft waagt. Terwijl je praat en water drinkt, heeft je maag de kans alvast wat te verteren en te besluiten of je genoeg gehad hebt.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Prikkels

Ons eetgedrag wordt voor een groot deel bepaald door de vele prikkels die de hele dag op ons afgevuurd worden. Die prikkels leiden ertoe dat ons eetgedrag zich ernaar gaat conditioneren.  Denk maar eens aan die late avondlijke snacks voor tv.

Sla je ontbijt niet over en neem eventueel een andere route naar het werk, als je zo prikkels (van fastfoodrestaurants, bakkerijen, etc.) kunt vermijden. Een andere tactiek is tijdens het eten zoveel mogelijk afleiding vermijden. Als je je enkel en alleen concentreert op het eten, zul je waarschijnlijk minder eten.

Aanbod

Een te groot aanbod aan voedselwaren is een van de grootste boosdoeners. Je gaat dan immers van alles wel iets willen proeven. Vermijd buffetten, ontbijtbuffetten, ‘all you can eat-restaurants’ en vergelijkbare formules. Als je op een familie- of zakenfeest een buffet aangeboden krijgt, houd jezelf dan in toom en leg slechts twee producten op je bord. Je kunt altijd teruggaan voor meer.

Taal

Bepaalde taalvormen worden vaak gebruikt omdat ze op onze emoties inspelen en verlangen opwekken. Zo worden producten vaak verbonden met de geografische regio waar ze vandaan komen, bijvoorbeeld ‘Thaise currysaus’. Ook nostalgische etiketten à la ‘op grootmoeders wijze’ doen het goed. Vaak worden gerechten ook al zo beschreven dat je er spontaan van gaat watertanden.

Je kunt je hier tegen verzetten door je simpelweg al bewust te zijn van de marketingtechnieken die toegepast worden. De kleine lettertjes op de verpakking lezen kan ook al helpen.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *