hit counter
header

Mag Je Eieren Eten als Je Wilt afvallen?

Over eieren doen veel fabeltjes de ronde, maar hoe zit het er nu echt mee? Bevatten eieren veel vet? En kun je ze eten als je op dieet bent?

Eieren kunnen deel uit maken van een afslankdieet, zolang je ze maar met mate eet.  Eieren worden al jaren kritisch bekeken omdat ze veel cholesterol bevatten. Eén ei bevat ongeveer 210 mg. cholesterol.  Een normale volwassene zou dagelijks ongeveer 300 mg cholesterol mogen consumeren.

De meeste mensen eten twee of zelfs drie eieren als ze een roerei of een omelet maken. En zo eet je al snel meer dan de aangeraden hoeveelheid van 300 mg. Maar als je je aan de aanbeveling van 300 mg. per dag houdt, zou je per week maar twee gerechten op basis van ei (roerei, omelet) of dagelijks één eitje mogen eten.

Cholesterol

Wetenschappers onderzoeken nog steeds of er een rechtstreeks verband bestaat tussen de cholesterol die je terugvindt in het bloed of de cholesterol die in ons voedsel zit. Er zijn veel factoren die het gehalte aan bloedcholesterol beïnvloeden, waaronder erfelijke factoren, dieet, leeftijd, roken en lichaamsbeweging. Maar er is voldoende bewijs dat de inname van verzadigde vetten en transvetten een grote invloed hebben op de cholesterolspiegel.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Vet

Veel cholesterolrijk voedsel bevat ook verzadigde vetten en transvetten. Eieren hebben dat niet. Een ei bevat 5 gram vet (ongeveer 8% van de dagelijkse aangeraden hoeveelheid), waarvan maar 1,5 gram verzadigde vetten zijn. Maar eieren worden vaak samen met voedsel dat veel vet bevat geconsumeerd , zoals kaas, spek of worst.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Voedingsstoffen

Eieren zijn een goede bron van proteïnen en bevatten meer dan een dozijn vitaminen en mineralen, waaronder ijzer, zink, foliumzuur, riboflavine, fosfor en vitaminen A, D, E en B-12. Die voedingsstoffen bevatten samen zo’n 70 calorieën.

Omega 3-vetzuren

Tegenwoordig zijn er ook eieren op de markt die omega 3-vetzuren bevatten. Omega 3-vetzuren kunnen niet geproduceerd worden door het lichaam zelf en verminderen het risico op hartaandoeningen. Zo’n ei bevat evenveel omega 3-vetzuren als een stuk vette vis (bijvoorbeeld zalm) van 100 gram.

Eigeel en eiwit

Al het vet en het cholesterol van een ei zit in het eigeel. De meeste proteïnen zitten in het eiwit. Om meer eieren te mogen consumeren, kun je voor bepaalde eieren dus het eiwit weglaten. In plaats van een volledig ei kun je ook twee eieren zonder het eigeel eten. Maar let wel op, want dit beïnvloedt je recepten. Gebak heeft bijvoorbeeld een totaal andere smaak als je alleen eiwit gebruikt. Als je niet graag bakt met alleen het eiwit, dan kun je ook altijd een mengeling gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld twee eiwitten en een heel ei.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *