hit counter
header

Obesitas bij kinderen

Steeds meer kinderen lijden aan overgewicht. Natuurlijk hebben kinderen nog steeds minder last van aan het gewicht gerelateerde gezondheidsproblemen dan volwassenen, maar kinderen met overgewicht lopen beduidend meer risico op te groeien tot zwaarlijvige volwassenen en tal van aandoeningen te krijgen.

Oorzaken van overgewicht bij kinderen

Kinderen kunnen om verschillende redenen last krijgen van overgewicht. De meest voorkomende oorzaken zijn genetische factoren, een gebrek aan lichaamsbeweging, ongezonde eetpatronen of een combinatie van deze factoren. Alleen in zeldzame gevallen wordt overgewicht veroorzaakt door een medische aandoening, zoals een hormonaal probleem.

In één familie zijn er vaak meer mensen die aan overgewicht lijden, maar dat betekent niet dat alle kinderen in die familie zwaarlijvig zullen zijn.
Het dieet en de activiteitsgraad van een kind spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van overgewicht. Kinderen zijn over het algemeen ‘passiever’ dan vroeger en brengen meer tijd door achter de televisie of de computer.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Risico’s

Obese kinderen lopen meer risico op een aantal aandoeningen, waaronder:

– Hoge cholesterol
– Hoge bloeddruk
– Hartproblemen
– Diabetes
– Beenderproblemen
– Huidaandoeningen zoals schimmelinfecties, milaria rubra en acne

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Hoe weet ik of mijn kind aan overgewicht lijdt?

De beste persoon om vast te stellen of je kind aan overgewicht lijdt of niet is je dokter. Om vast te stellen of je kind te zwaar is zal hij de grootte en het gewicht van je kind meten. Hij zal ook rekening houden met de leeftijd en het groeipatroon van je kind. Obesitas vaststellen bij kinderen kan moeilijk zijn omdat de groei van kinderen onvoorspelbaar is.

Hoe kan je als ouder helpen?

– Als je kind aan overgewicht lijdt, is het belangrijk dat je hem laat merken dat je er bent om hem te steunen. Het zelfbeeld van kinderen is in grote mate afhankelijk van hoe ouders over hen denken. Maak duidelijk dat je je zoon of dochter accepteert zoals die is. Praat er heel open over.

– Het is niet aan te raden je kind anders te behandelen omdat het zwaarlijvig is. In plaats daarvan kun je je er beter op focussen je families fysieke activiteit en eetgewoonten te veranderen. Door de hele familie te betrekken voelt je kind zich niet alleen.

– Geef zelf het goede voorbeeld en toon je kinderen dat sporten en bewegen erg leuk kunnen zijn.

– Plan familieactiviteiten waar veel beweging bij komt kijken: zwemmen, een kajaktocht, een zoektocht in het bos, etc.

– Let op de gevoelens van je kind. Veel kinderen met overgewicht zijn onzeker over bepaalde activiteiten. Ga op zoek naar iets dat je kind graag goed en waar het zich zeker over voelt.

– Probeer de tijd die je gezin en jij voor de televisie en de computer doorbrengen te limiteren.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *