hit counter
header

Pro’s en contra’s van het South Beach-dieet

Het idee achter het South Beach-dieet is dat je alleen goede vetten en goede koolhydraten consumeert. Over het South-Beach-dieet bestaat heel wat discussie. Is het nu goed voor je of niet? Wij zetten een paar pro’s en contra’s op een rijtje.

Pro’s

Het dieet is heel eenvoudig
Je hoeft geen calorieën te tellen en niets te wegen. Je moet alleen voedsel uit bepaalde lijsten kiezen en daarnaar eten.

– Het dieet is laag aan verzadigde vetten
De mening van voedselexperts over het al dan niet opnemen van verzadigde vetten in een ‘low carb-dieet’ verschilt. Toch is er geen enkele expert die zal aanraden vaak verzadigde vetten te consumeren.

– Moedigt individueel experiment aan
Het dieet laat mensen bewust nadenken over welk voedsel goed en welk slecht voor hen is. Gaandeweg leer je ervaren hoe je lichaam reageert op een teveel aan koolhydraten.

Contra’s

– De eerste fase van het dieet legt heel wat beperkingen op
Het begin van het dieet is erg zwaar doordat er zoveel beperkingen zijn. Veel mensen laten zich daardoor afschrikken. Gelukkig duurt deze fase niet lang. Langer dan drie of vier weken zou al te veel zijn.

– Het dieet heeft niet veel structuur
Voor de fase waarin je langzamerhand terug koolhydraten aan je dieet mag toevoegen, zijn er weinig voorschriften. Veel wordt overgelaten aan de individuele voorkeuren.

– Er zijn veel tegenstrijdigheden
Veel aspecten van het dieet zijn met elkaar in strijd. Waarom worden er in de derde fase meer verzadigde vetten toegelaten? Waarom hoeven de volgers van het dieet niet te letten op de porties eten met weinig slechte koolhydraten, maar moeten ze het aantal noten wel tellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *