hit counter
header

Voor- en nadelen van Weight Watchers

Dat het Weight Watchers-programma voor heel veel mensen vruchten afwerpt is al bewezen. Toch is Weight Watchers niet voor iedereen geschikt. Hier de pro’s en contra’s op een rijtje.

Voordelen

Geen enkel voedsel is verboden! Je hoeft ook geen speciale voorverpakte gerechten te kopen.
– De nadruk ligt op verse groenten en fruit. Ook magere zuivelproducten maken een belangrijk deel uit van het dieetprogramma. Verder besteedt men ook veel aandacht aan het drinken van water.
– Je leert je porties onder controle te houden. Hier doe je ook je voordeel mee als je besluit het programma niet verder te volgen.
– Je vooruitgang wordt nauwgezet bijgehouden. Er worden ook beloningen voorzien.

Nadelen

– De prijs kan hoog oplopen, zeker als je veel gewicht moet verliezen.
– Als je niet houdt van grote groepen, zul je de wekelijkse meetings waarschijnlijk maar niets vinden.
– Je moet je op elke samenkomst die je bijwoont (meestal wekelijks) laten wegen. Sommige mensen zullen zich er oncomfortabel bij voelen dit in groep te  moeten doen.
– Het wekelijks bijhouden van je resultaten kan ontmoedigend werken. Als je merkt dat je een hele week geen gewicht verloren hebt, kun je wat van je enthousiasme verliezen. Soms zal je bijvoorbeeld geen gewicht verliezen, maar wel merken dat je beter in je kleren past e.d.
– Sommige experts denken dat het feit dat je alles mag eten deelnemers ertoe zal aanzetten hun punten op te sparen voor junkfood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *