hit counter
header

Heb je een te hoog vetpercentage?

Tegenwoordig willen meer en meer mensen gewicht verliezen. Ze gaan dagelijks op de weegschaal staan en hopen dat het getal lager is dan de dag ervoor. Maar sommige mensen die zichzelf te zwaar vinden, hebben een normaal vetpercentage. Terwijl het bij andere mensen net andersom is.

Lichaamsvet

Een menselijk lichaam bestaat uit verschillende onderdelen zoals spieren, beenderen, vet, organen en natuurlijk heel veel water. Het lichaamsvet is het percentage vet dat ons lichaam heeft. Iemand kan 25 % lichaamsvet hebben zonder dat dit enige medische problemen voortbrengt. Je hebt altijd een bepaald percentage vet nodig om normaal te kunnen functioneren.Hoeveel lichaamsvet mag je dan hebben? Dit hangt van verschillende factoren af. Vrouwen hebben sowieso meer lichaamsvet nodig dan mannen. Dit komt omdat de borsten en de heupen van vrouwen veel meer vet bevatten dan die van de mannen. Wanneer een vrouw te weinig lichaamsvet heeft, kan de menstruatiecyclus stoppen. Een andere factor bij het bepalen van je lichaamsvet is de leeftijd. Wanneer mensen ouder worden, hebben ze van nature meer vet.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

BMI

Het BMI of de Body Mass Index heeft op zich niets met het vetpercentage te maken. Maar al te vaak vergissen mensen zich tussen deze twee. Wanneer iemand een BMI van 29 heeft, wat te hoog is, wil dat niet zeggen dat deze persoon een lichaamsvetpercentage van 29 % heeft. Want dit kan een perfect normaal vetpercentage zijn.Een BMI-berekening zegt enkel iets over je gewicht ten opzichte van je lengte. Mensen die erg klein zijn of veel spieren hebben zullen een afwijkend BMI hebben terwijl hun vetpercentage perfect normaal is.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Lichaamsvetpercentage berekenen

Er zijn verschillende methodes om je lichaamsvetpercentage te bepalen. Wanneer je een zeer precieze berekening wil, is deze ook duurder of moeilijker uit te voeren. Hieronder zijn enkele tests waarmee je je lichaamsvet kan berekenen.- DEXA scan: een volledige X-stralenscan van het lichaam. Het bepaalt erg nauwkeurig je lichaamsvetpercentage.- Hydrostatisch wegen: een weegmethode waarbij je onder water gewogen wordt, geeft een zeer accuraat resultaat wanneer professionals het begeleiden.- ‘Knijptest’: een eenvoudige methode die best wordt uitgevoerd door iemand die ervoor opgeleid is. Mensen die er niet goed voor opgeleid zijn, zullen deze test foutief afnemen waardoor je een fout resultaat krijgt.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *