hit counter
header

Zo maak je een suikervrije sportdrank

Elke dag opnieuw zie je talloze reclames voor sportdrankjes. Ze laten uitschijnen dat iedere poging tot sporten zonder deze drank nagenoeg onmogelijk is. Maar wat zit er eigenlijk precies in deze drankjes? En kan ik zelf een variant maken met weinig koolhydraten?

Water en suiker

Het hoofdingrediënt van iedere sportdrank is natuurlijk water. Het is dan ook erg belangrijk dat je genoeg water in je lichaam hebt zodat je voluit kan sporten. Houd er wel rekening mee dat een teveel aan water ook schadelijk is. Tijdens het sporten drink je best niet te veel. Drink enkel wanneer je echt dorst hebt.

Hoewel er veel suiker in sportdranken zit, bevat een sportdrank ongeveer de helft minder suiker dan frisdranken. Dit komt doordat je lichaam een teveel aan suiker niet snel genoeg kan opnemen. Daardoor kunnen je prestaties verminderen. Normaal gebruikt je lichaam koolhydraten als brandstof. De suiker in de sportdranken geeft je daarenboven ook nog extra energie. Maar hoe zit het met mensen die op dieet zijn en dus koolhydraten mijden?

Tijdens je dieet gebruikt je lichaam in plaats van koolhydraten vet als brandstof. Hierdoor ga je gewicht verliezen. Voor deze mensen zullen suikers in sportdranken een omgekeerd effect hebben. Door een teveel aan suiker zullen ze nog steeds gewicht aankomen. Daarom drinken ook deze mensen best suikervrije dranken. Daarnaast is het ook altijd goed om fruit te eten.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Suikervrije sportdranken

Natuurlijk bevatten sportdranken meer dan enkel suiker en water. Er zitten ook verschillende mineralen in. Het probleem is dat er meestal niet genoeg mineralen in de drank zitten. Daarom kan je zelf eenvoudige en lekkere dorstlessende en gezonde dranken maken.

Wanneer je 1 glas water mengt met 2 eetlepels citroen en een vleugje zout, bevat dit al meer mineralen dan een normale sportdrank. Daarnaast kan je er ook een suikerloze smaakstof toevoegen die jij lekker vindt. In deze drank zitten genoeg natuurlijke suikers om je lichaam de extra energie te geven die het nodig heeft.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *