hit counter
header

Hoe kies ik het dieet dat het best bij mij past?

Voordat je begint met op je gewicht te letten, moet je natuurlijk kiezen welk dieet het best bij je levensstijl en persoonlijkheid past. Maar hoe kies je nu welk dieet het best bij je past?

Hoe ga ik om met voedsel?

Ben je een ouder die alle maaltijden bereidt? Kies een dieet dat past binnen je routine. Te veel beperkingen zullen je goede voornemens alleen maar saboteren. Kies voor een dieet waarbij je partner en kinderen gewoon kunnen mee-eten.

Ben jij een single en een harde werker? Kies dan geen crashdieet met weinig calorieën, maar een waar je nog genoeg energie uit haalt. Vul je dieet aan met veel sport,  schrijf je in bij de dichtstbijzijnde fitnessclub, ga joggen in het park, enz.

Ben je veel op reis voor je werk? Denk dan eens na over tot welk gezond voedsel je eigenlijk de toegang hebt. Pak altijd je loopschoenen mee en maak gebruik van het hotelzwembad en de fitnessclub.

Wat is mijn persoonlijkheid?

Ben je erg georganiseerd en let je op details? Dan kun jij een ‘moeilijker’ dieet dat rekening houdt met verschillende voedingsstoffen zeker aan. Misschien is het Zone-dieet wel iets voor jou?

Heb jij steun van buitenaf nodig? Sluit je dan aan bij een dieetgroep als Weightwatchers

Eet  je graag snacks of heb je genoeg met drie maaltijden per dag? Dan is een dieet met vervangmaaltijden misschien wel iets voor jou. Dat kunnen voorverpakte soepen, snoeprepen of shakes zijn. Zo heb je altijd iets binnen handbereik en zul je niet zo snel ‘zondigen’.

Ben je een vegetariër? Proteïnerijke diëten die de nadruk leggen op vlees en zuivel zijn dan zekeker niets voor jou. Een dieet met veel vezelrijke producten zal eerder iets voor jou zijn.

Hoe zorg ik voor voldoende beweging?

Train je graag alleen? Probeer dan eens te gaan lopen, fietsen of zwemmen.
Heb je veel aanmoediging nodig? Misschien zegt het je wel iets een personal trainer in dienst te nemen.
Train je graag in groep? Probeer eens een teamsport als voetbal, basketbal, enz . Sluit je aan bij een club.
Ben je avontuurlijk aangelegd? Kajakken, muurklimmen of moutainbiken zeggen je dan misschien wel iets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *