hit counter
header

Genotype dieet

De nieuwste trend in de wereld van het diëten is het genotype dieet. Nadat Amerikaanse beroemdheden als Oprah Winfrey het dieet aan de borst gedrukt hebben, volgen duizenden mensen hun voorbeeld.

Het Genotype dieet werd, net als het bloedgroepdieet, ontwikkeld door natuurkundige Peter d’Adamo. Hij baseert zich op de theorie dat onze genen bepalen welke voedingssoorten ons doen verdikken. Volgens de professor is dat de reden waarom zoveel mensen moeite hebben om af te vallen, ook als ze op hun voeding letten.

Zes typen

Er zijn zes basistypes, maar om te bepalen tot welk genotype je behoort, hoef je geen bloedtest af te leggen. Lichamelijke  en erfelijke kenmerken zoals je gezondheid en je figuur bepalen je type. Je kan je genotype dus op een eenvoudige manier zelf bepalen.

De zes genotypes zijn: de jager, de verzamelaar, de leraar, de verkenner, de krijger en de nomade.

Ieder van de zes genotypes heeft zijn eigen gewichtsproblemen en metabolisme en heeft zodoende zijn eigen dieet nodig. Daarbij hoef je niet minder te gaan eten, maar wel anders te gaan eten. Zo zal je lichaam niet alleen goed in vorm blijven, maar zal je je ook energieker voelen.

Het boek waarin het dieet beschreven wordt, ‘Leven volgens je genen: het Genotype Dieet’, vliegt ondertussen als zoete broodjes over de toonbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *