hit counter
header

Sonomadieet

Het Sonomadieet is een dieet dat ontwikkeld werd door de Amerikaanse diëtiste Connie Guttersen. Het werd vernoemd naar de Amerikaanse streek Sonoma, ten noorden van San Francisco. De bewoners van dit gebied zijn een stuk slanker dan de gemiddelde Amerikaan. Dat komt volgens Guttersen doordat hun eetstijl veel lijkt op die van de mensen uit de gebieden rond de Middellandse Zee. Volgens Guttersen moet je om af te vallen niet het eten achterwege laten dat je graag hebt, maar het juiste voedsel in de juiste hoeveelheden eten.

Drie fasen

Het Sonomadieet is opgebouwd uit drie fasen. In de eerste fase, die tien dagen duurt, moet je het leren stellen met minder grote hoeveelheden suiker en geraffineerde  producten. Met andere woorden, je moet je eigen gewoontes veranderen. In deze fase val je veel af op een korte tijd.

De tweede fase is de langste fase. Die duurt tot je je streefgewicht bereikt hebt. In deze fase zul je geleidelijk aan vermageren. De nadruk ligt op het genieten van de maaltijd en traag eten.

Als je je streefgewicht behaald hebt, stap je over op de derde fase. In deze fase ligt het accent op het behouden van je gewicht. Maar je mag je soms wel eens tegoed doen aan zoetigheden of snacks of een glaasje wijn.

Wat mag je eten en wat niet tijdens het Sonomadieet?

Bij het Sonomadieet is het vooral de bedoeling dat je kleinere hoeveelheden eet. Om daarvoor te zorgen, zijn er zelfs speciale borden op de markt gebracht. Deze zijn kleiner dan de doorsnee borden, maar doordat het bord vol ligt, krijg je toch het idee veel gegeten te hebben.

Voedsel met verzadigde vetten, zetmeel en suikers moet je tijdens het Sonomadieet achterwege laten. Groenten en granen maken het belangrijkste deel uit van de maaltijden. 10 soorten voedsel worden bestempeld als ‘power foods’, waaronder tomaten, broccoli, spinazie, amandelen, bosbessen, aarbeien, volle granen, olijfolie, druiven en Spaanse peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *