hit counter
header

Wat is Immogenics?

Immogenics is een dieetmethode. Volgens de Immogenics-theorie wordt overgewicht veroorzaakt door een ontstekingsreactie die het gevolg is van verkeerde voeding.

Theorie

Door verkeerde voeding te consumeren zouden onverteerde voedseldeeltjes in de bloedbaan terecht komen. Zo zouden ze het immuunsysteem stimuleren en zou het hormoon insuline zijn werk niet goed kunnen doen. De glucose in het bloed wordt daardoor niet gebruikt als brandstof maar opgeslagen in de vetcellen van het lichaam. Het gevolg daarvan is overgewicht.

Bloedonderzoek

Immogenics voert eerst een bloedonderzoek uit om uit te vinden van welke voedingsmiddelen iemand verdikt. Dit wordt de Novo-test genoemd. Vervolgens moeten die voedingsmiddelen zes tot acht weken uit de voeding worden weggelaten. Na die weken moet de persoon langzaamaan de voedingsmiddelen terug introduceren. Daarna kan er nog, tegen betaling, verdere begeleiding worden voorzien.

Kritiek

Het is een duur dieet, voor het onderzoek en de verdere begeleiding betaal je gemakkelijk een paar honderd euro. De theorie achter het dieet is ook niet goed wetenschappelijk onderbouwd. Daarbij komt dat het dieet, als je je persoonlijke advies heel strikt volgt, kan leiden tot een onevenwichtig eetpatroon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *