hit counter
header

Wat is metabolisme?

Je al ooit afgevraagd wat je metabolisme net is? Hoe het je lichaam controleert? Of het belangrijk is?

Meta-wat?

Kort samengevat geeft het metabolisme weer hoeveel energie je lichaam verbruikt of hoeveel calorieën het verbrandt. Ieders metabolisme werkt op dezelfde manier maar de hoeveel voedingsstoffen die omgezet worden verschilt van persoon tot persoon. Door te bereken wat je metabolisme in rust is, kun je achterhalen hoeveel calorieën je lichaam nodig heeft om te functioneren. Je energiemetabolisme daarentegen is een lichaamsfunctie die ervoor zorgt dat voedingsstoffen omgezet worden in energie.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Bereken

Er bestaan formules om je metabolisme zelf te berekenen, maar die zijn eerder beperkt omdat ze slechts een ruwe schets weergeven. In de formule kun je bijvoorbeeld je trainingen niet ingeven, wat toch wel doorslaggevend is om je persoonlijk metabolismeniveau te bereken. Een diëtist of een erkend trainer kan je wel een redelijk accurate schatting geven van het aantal calorieën dat je per minuut verbrandt.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Diëten en metabolisme

Zoals je waarschijnlijk al vermoedt, speelt je metabolisme ook een grote rol in je dagelijks eetpatroon. Zeker als je van plan bent om te diëten. Het is namelijk zo dat iemand met een laag metabolisme minder calorieën verbrandt dan iemand met een hoog metabolisme. Daarom zal je lichaam in het eerste geval niet alle calorieën verbranden die je per dag inneemt, maar zal het die overige calorieën omzetten in vet en opslaan. Heb je een hoog metabolisme? Dan verwerkt je lichaam wel alle calorieën.

Vertraagd metabolisme

Je metabolisme verandert tijdens je leven: het vertraagt. Je hoeft hiervoor zelfs geen drastische veranderingen te maken. Maar je leeftijd, je gezondheid en je conditie hebben hier een rol in. Vooral je leeftijd eigenlijk. Toch betekent dat niet dat je automatisch aankomt als je ouder wordt. Want door onder andere aerobics te doen, kan je metabolisme terug versneld worden.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *