hit counter
header

Het dieet uit Hollywood

Sterren in Hollywood hebben stuk voor stuk de slanke lijn waar we allemaal wel van dromen. Met hun tips en tricks kan ook jij je gewicht op peil houden en wie weet het lijntje krijgen waar je altijd van gedroomd hebt.

Het 48-urenmirakeldieet

Misschien wel het meeste bekende en meest gebruikte dieet in Hollywood is het 48-urenmirakeldieet, zoals het genoemd wordt. Geen calorieën tellen, geen vast voedsel eten maar enkel een vervangende milkshake drinken die je een droomfiguur belooft. Het enige wat je moet doen is een oranjegekleurde voedselvervangende drank mixen met een liter water die je dan in vier uur tijd dient uit te drinken. Daarnaast is het wel van belang dat je voldoende water drinkt; minstens acht glazen per dag. Dat geheel herhaal je vier keer per dag gedurende twee dagen. Belangrijk om te weten: je mag niets anders eten of drinken gedurende die 48 uur, zelfs niet roken.

Het 24-urenmirakeldieet

Een variant op het bovenstaand dieet is het 24-urenmirakeldieet. Zoals je wel kunt vermoeden gelden hier exact dezelfde regels: niets anders eten en drinken dan de vervangende milkshake gedurende 24 uur. Aangeraden wordt om dit dieet minstens één keer per maand te herhalen. Verder bestaat er ook een 30 dagenplan, waarbij je eerst een van de twee diëten dient te volgen. In de tweede fase mag je weer vast voedsel eten maar in de derde en laatste fase raadt men aan om een maaltijd per dag ter vervangen door een liter milkshake te drinken.

Het nut van het dieet

In tegenstelling tot andere diëten, waarbij je geleidelijk enkele kilo’s verliest, zal dit dieet ervoor zorgen dat je op zeer korte tijd veel gewicht kwijtgeraakt. Bovendien zou het te drinken goedje je lichaam helemaal ontgiften. Omdat je ook zoveel kilo’s ineens verliest, is de kans ook des te groter dat je heel snel weer aankomt eens je een punt achter je dieet zet. Hoewel veel mineralen, groenten en fruit met het oog op een gebalanceerd dieet in de shake zijn opgenomen, is het bewijs nog niet geleverd dat het als levenswijze kan dienen.

Opgelet

Als je niets anders consumeert en dus vier keer per dag 1 liter milkshake drinkt, neem je amper 400 calorieën op. Aangezien dat zeer weinig calorieën zijn, minder dan je lichaam eigenlijk per dag nodig heeft, raadt men toch aan om dit dieet onder toezicht van een specialist te doen. Ook zwangere vrouwen, diabetici of mensen met een medische achtergrond laten dit mirakeldieet beter links liggen. Aangezien er geen medische onderzoeken naar het resultaat van dit dieet op je lichaam zijn, bevelen specialisten dit dieet niet aan. De beste manier om gezond, veilig en op lange termijn kilo’s kwijt te geraken, is nog steeds een uitgebalanceerd (vaste) voedingspatroon aangevuld oefeningen op regelmatige basis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *