hit counter
header

Alli, een afslankpil die echt werkt?

Alli is een bekende maar omstreden afslankpil. Het gaat om de eerste dieetpil in zijn soort die zonder voorschrift verkrijgbaar is in de Europese Unie. Het werkzame bestanddeel van Alli is orlistat, een stof die inwerkt op het spijsverteringsstelsel.

Voor wie?

Alli is geschikt voor volwassenen ouder dan 18 jaar met een BMI van minstens 28. Het middel is verkrijgbaar zonder voorschrift, dus het zijn in principe de apothekers die hierop moeten toezien.

Product

Alli is sinds 2009 vrij verkrijgbaar op de Europese markt. Xenical was een afslankpil die reeds langer op de markt was, maar dan enkel op voorschrift. Xenical is orlistat 120mg. Alli is eigenlijk een laher gedoseerde versie hiervan, met capsules van slechts 60 mg.

Dieet

Het gebruik van de afvalpil moet gecombineerd worden met een dieet. De dieetpil zal concreet verhinderen dat het lichaam tot 25% van het vet uit voedsel absorbeert. Zonder het dieet zal de dieetpil niet goed zijn werk doen. Dat houdt het risico in dat veel Alli-gebruikers een gevaarlijk overgewicht behouden.

Gebruik

Je moet het middel driemaal per dag gebruiken. Alli is alleen van nut als er vet aanwezig is in je maaltijd. Daarom is het niet nodig de medicijnen in te nemen als je een maaltijd gebruikt waar geen vet in zit of een maaltijd overslaat. Bij oneigenlijk gebruik, bijvoorbeeld bij mensen met een te laag BMI om Alli te gebruiken, zijn er nog meer bijwerkingen mogelijk.

Bijwerkingen

Alli kan heel wat bijwerkingen veroorzaken: vettige ontlasting, de aandrang hebben om je vaker te ontlasten, winderigheid, misselijkheid, hoge bloeddruk, verhoogde hartslag, enz. De dieetpil Alli kan er ook toe leiden dat je anticonceptiepil niet meer goed werkt.

Effect

Alli leidt tot gewichtsverlies, maar wel slechts in geringe mate. Volgens onderzoek blijven veel gebruikers overgewicht vertonen. Na het stopzetten van de behandeling met Alli komen keren velen terug naar hun oorspronkelijke overgewicht. Alli claimt zelf dat het middel het gewichtsverlies met 5% kan doen toenemen. Als je 10 kg. afvalt, zou dat met behulp van Alli bijvoorbeeld 15 kg. worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *