hit counter
header

Crashdiëten, aanrader of niet?

De bedoeling van een crashdieet is op korte tijd erg veel af te vallen. Als je een crashdieet volgt, consumeer je veel minder calorieën dan je als mens eigenlijk nodig hebt.

Een man heeft normaal gezien dagelijks 2500 calorieën nodig, een vrouw 2000 calorieën. Maar een crashdieet zal dat aantal calorieën drastisch beperken. Van een crashdieet spreken we als het aantal calorieën tot minder dan 1500 per dag beperkt wordt.

Een crashdieet is niet gezond en geenszins bedoeld om voor een langere periode te volgen. Bij veel crashdiëten is het aan te raden je dieet aan te vullen met dieetsupplementen. Als je na een crashdieet terug je oude eetgewoonten aanneemt, is het risico dat de kilo’s er in no time terug  aanvliegen, erg groot. Je lichaam is tijdens het crashdieet immers overgeschakeld op noodtoestand en zal vervolgens de ‘extra’s’ die het binnenkrijgt opslaan als vetstoffen.

Over het algemeen raden specialisten daarom aan om aan een rustig tempo gewicht te verliezen. Het kost je dan misschien iets meer tijd, maar de gevolgen ervan zullen langer zichtbaar zijn. Crashdiëten daarentegen zijn een ware aanslag op het lichaam. Als je toch besluit een crashdieet te volgen, beperk je dan tot een erg korte periode.

Voorbeelden van crashdiëten zijn:

1000-calorieën dieet of 1200-calorieëndieet

De naam zegt het zelf al, als je dit calorieëndieet volgt, is het de bedoeling dat je slechts 1000 of 1200 calorieën per dag consumeert.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Ziekenhuisdieet

Bij het ziekenhuisdieet volg je vijf dagen lang een vast menu, waarbij je alleen caloriearme voeding eet. Je mag het niet langer dan vijf dagen volhouden.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

3 dagen-dieet

Ook het 3 dagen-dieet is een dieet om in korte tijd, om precies te zijn drie dagen, erg veel kan afvallen. Ook hier moet je je aan een vast, caloriearm menu houden.

Koolsoepdieet

Het koolsoepdieet is een crashdieet dat je slechts een week mag volgen. Doordat je dieet hoofdzakelijk uit koolsoep bestaat, zal je op korte tijd veel gewicht verliezen.

40 punten-dieet

Als je het 40 punten-dieet volgt, mag je dagelijks maar 1000 calorieën consumeren. Voor iedere 25 calorieën die je consumeert, moet je 1 punt tellen. Zo mag je dagelijks slechts 40 punten consumeren.

Sonja Bakker-dieet

Dit bekende dieet van de Nederlandse gewichtsconsulente Sonja Bakker is eveneens een echt crashdieet. De inname van calorieën wordt bij het Sonja Bakker-dieet immers zo laag mogelijk gehouden.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *