hit counter
header

Je lichaam aanzetten tot vetverbranding

Wil je je buikje wegwerken? Dan zal je vet moeten verbranden. Want hoe zal je anders dat vet aan je buik verliezen?

Vet verbranden

Als je lichaam beweegt, heeft het energie nodig. De hoeveelheid energie die het lichaam nodig heeft, wordt uitgedrukt in calorieën. De brandstof voor deze energie is afkomstig uit verschillende bronnen, maar vooral uit vetten en koolhydraten (glucose), en een beetje uit proteïnen. Hoe en wanneer vet verbrand wordt en welke invloed dat heeft op het vetgehalte en het gewicht, is erg moeilijke materie waar al duizenden onderzoeken naar gebeurd zijn.

Of je nu languit voor tv ligt of een rondje loopt, de brandstof  die je lichaam nodig heeft zijn vooral afkomstig uit vetten en koolhydraten. Je lichaam heeft steeds een mix van die twee nodig. Dus voor  iedere calorie die je verbrandt, gebruik  je eigenlijk 50% vetten en 50% koolhydraten.

Hoe hard je beweegt tijdens je training is een belangrijke factor voor hoeveel brandstof je lichaam zal gebruiken. Koolhydraten zijn een snellere energiebron.  Dus als je iets snel moet doen of kracht uitoefenen, zijn koolhydraten de beste brandstof. Vetten genieten de voorkeur tijdens lange inspanningen met een lage intensiteit. Afhankelijk van je activiteit, zal je lichaam dus meer of minder van een bepaalde brandstof gebruiken.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Gewicht verliezen door calorieën te verbranden

Als je gewicht wilt verliezen, maakt het niet uit  of je meer  of minder vet verbrandt. Waaruit je calorieën bestaan maakt niet zoveel uit, maar wel hoeveel calorieën je juist verliest. Zowel het verbranden van vetten als het verbranden van koolhydraten leidt tot gewichtsverlies, welke oefening het best is voor vetverbranding maakt dus weinig uit, aangezien het weinig verschil zal maken.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

De  ideale hoeveelheid cardio

Hoeveel training je nodig hebt, is afhankelijk van je doel. Zelfs de kleinste beetjes kunnen je al helpen gewicht te verliezen. Over het algemeen wordt aangeraden dagelijks (als dat mogelijk is) 30 minuten te bewegen. Dit mag lichaamsbeweging met matige intensiteit zijn, zoals fietsen, wandelen, enz.

Of je hierdoor gewicht verliest, is afhankelijk van persoon tot persoon. Als iemand voordien zeer weinig bewoog, zal hij waarschijnlijk wel gewicht verliezen. Hoe minder cardiotraining je doet, hoe minder gewicht je zal verliezen. In 30 minuten kan je 150 tot 300 calorieën verbranden. Maar je moet 3500 calorieën verbranden om een halve kilo vet te verliezen. Snel afslanken zit er dus niet in.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *